ΓΙΑ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ Ε.Γ. ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Ξηλώνονται και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα…

* Μαζική σύσκεψη χθες των σωματείων του Εργατικού Κέντρου

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2015 23:46

Του Δημήτρη Βάλλα

«Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που έγιναν από τον πρωθυπουργό της χώρας ένα πράγμα μόνο λένε: Την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου και των προαπαιτούμενων και αυτό σημαίνει ξήλωμα ακόμα και των τελευταίων εργατικών δικαιωμάτων που απέμειναν στην κοινωνική ασφάλιση και ξήλωμα όλων των υπόλοιπων εργασιακών δικαιωμάτων. Ακόμα σημαίνει απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και θέσπιση νέων νόμων που ουσιαστικά θα απαγορεύουν την πραγματοποίηση απεργίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Συνολικά ο λαός μας θα δεχτεί ένα καίριο πλήγμα, έναν Αρμαγεδδώνα, όπως λέμε σαν ΠΑΜΕ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν κανένα από τα μέτρα αυτά, να μην απογοητευτούν, να μην φοβηθούν και έναν δρόμο έχουν να ακολουθήσουν, αυτόν που προτείνει το ΠΑΜΕ. Της μαζικής δηλαδή οργάνωσης, μάχης και πάλης.

Το ΠΑΜΕ προτείνει στα Συνδικάτα να αποφασίσουν συλλαλητήρια για τις 22 Οκτωβρίου σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος και προτείνουμε κλιμάκωση των αγώνων στις 12 Νοεμβρίου με πανελλαδική πανεργατική απεργία σαν απάντηση στα νέα μέτρα που έρχονται.

Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της μαζικής οργάνωσης πάλης και δράσης των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων…

Τα παραπάνω επισήμανε χθες μιλώντας στην «Ε» ο επικεφαλής της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ κ. Γεώργιος Πέρρος που επισκέφθηκε τη Λάρισα συμμετέχοντας σε σύσκεψη των σωματείων, επιτροπών αγώνα και συνδικαλιστών που πραγματοποιήθηκε στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

 Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι μετεκλογικές εξελίξεις, το διεκδικητικό πλαίσιο και ο προγραμματισμός δράσης του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και η ανασυγκρότηση της Τοπικής Γραμματείας.

Ο κ. Πέρρος παρουσιάζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο το εντόπισε στα εξής σημεία λέγοντας ότι:

Αγωνιζόμαστε για:

•Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με συλλογική σύμβαση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κάλυψη των απωλειών τώρα.

•Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και των ενώσεων προσώπων.

•Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώνεται με μισθό κάτω από 751 ευρώ.

•Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.

•Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων.

•Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

•Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις στους εργαζόμενους με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass