ΟΥΤΕ ΣΗΜΑ, ΟΥΤΕ ΜΠΑΡΑ, ΠΤΟΕΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

Πάρκο για... αυτοκίνητα!

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2015 23:32

Της Λένας Κισσάβου

Φωτ. Β. Ντάμπλης

Μαζί με τους πεζούς που απολαμβάνουν το περιβάλλον του πάρκου του Αλκαζάρ στη Λάρισα και μαζί με αυτούς που το προτιμούν για να αθληθούν, καθημερινά «βόλτες» κάνουν επίσης αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Ένας από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου, καταπατάται από οχήματα και τείνει να γίνει ένας ακόμη αυτοκινητόδρομος, παραγκωνίζοντας τους πεζούς και αυτούς που τον επιλέγουν γιατί επιθυμούν να ηρεμήσουν σε έναν χώρο που υποτίθεται ότι δεν πρέπει να έχει αυτοκίνητα!

Τείνει να γίνει επίσης ένας μόνιμος χώρος στάθμευσης οχημάτων και μάλιστα χωρίς όρια για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει...

Όλη αυτή η κατάσταση επικρατεί χρόνια, ενώ απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα οχήματα, μέσα στο πάρκο. Τουλάχιστον αυτή είναι η ερμηνεία του σήματος του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), που βρίσκεται στην είσοδο του πάρκου του Αλκαζάρ, από την πλευρά του κολυμβητηρίου Λάρισας. Μέχρι μπάρες που απαγορεύουν την κίνηση οχημάτων και την είσοδό τους στο πάρκο, έβαλε ο Δήμος Λάρισας, σε περίπτωση που οι οδηγοί ξέχασαν(!) να διαβάζουν τα σήματα.

Ποια είναι η συμπεριφορά των οδηγών, μπροστά στα δύο αυτά απαγορευτικά; Εσπασαν και τοποθέτησαν τις μπάρες μόνιμα στο πλάι, γιατί ενοχλούσαν την είσοδό τους, ενώ το σήμα του ΚΟΚ, μάλλον προσπάθησαν να το βγάλουν από τη θέση του, όπως μπορούμε να υποθέσουμε από την κατάσταση που βρίσκεται.

Αν μη τι άλλο, αυτές οι συμπεριφορές, αποτελούν ακράδαντη απόδειξη της νοοτροπίας ανθρώπων με τα χαρακτηριστικά του ζαμανφουτισμού και της άποψης «οι δημόσιοι χώροι είναι και δικοί μου, τους πληρώνω και γι' αυτό συμπεριφέρομαι όπως θέλω».

Βέβαια προβλέπονται πρόστιμα για τέτοιου είδους παραβάσεις, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα, κανείς αρμόδιος φορέας, δεν έλεγξε αυτήν την κατάσταση που επικρατεί, με αποτέλεσμα αυτή να διαιωνίζεται.

Τι κι αν γονείς φοβούνται να αφήσουν ελεύθερα τα παιδιά τους στο πάρκο; Τι κι αν ενοχλούνται οι πολίτες που θέλουν ήρεμα να κάνουν τη βόλτα τους στο πάρκο, αλλά φυλάγονται όταν τους προσπερνά το αυτοκίνητο και τους αφήνει μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης;

Τουλάχιστον, αφού υπάρχει αδιαφορία για έλεγχο, προς συμμόρφωση των όσων επιβάλλουν τα σήματα και οι μπάρες, ας τα βγάλουν… για να εισέρχονται οι πεζοί «με δική τους ευθύνη»!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass