ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Λαϊκή Συσπείρωση κατά δημοτικής αρχής

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2015 8:17

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους στο τιμόνι του Δήμου Λαρισαίων από τη νέα δημοτική αρχή η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι γεγονός ότι πολύ γρήγορα επιβεβαιώνεται η θέση μας πως και η νέα δημοτική αρχή που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα θα κινούνταν στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες με την προηγούμενη της ΝΔ. Αυτό επιβεβαιώνεται με μια σειρά αποφάσεις που πάρθηκαν όλο τον προηγούμενο χρόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου οι δυνάμεις που πλαισιώνουν τη σημερινή δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΕ, κτλ,) ψήφισαν και με τα δυο χέρια».

Παράλληλα, μέσω της ανακοίνωσης η δημοτική παράταξη κατηγορεί τη δημοτική αρχή για ξεπούλημα, ιδιωτικοποιήσεις, ελαστικές μορφές απασχόλησης «ξεπούλημα δομών – υπηρεσιών σε ιδιώτες μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ (αθλητισμό-πολιτισμό- παιδικούς σταθμούς κτλ.), καθιέρωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, μείωση μισθών, απολύσεις υπαλλήλων, ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες, αξιοποίηση του ΕΣΠΑ – ΣΕΣ για τις ανάγκες του κεφαλαίου (ΑΠΕ, οδικοί άξονες, διαχείριση απορριμμάτων, αλλαγές στις χρήσης γης κτλ).

Η πρόθεσή τους να συνεχίσουν στην ίδια αντιλαϊκή ρότα επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινή τελευταία συνέντευξη του δημάρχου σε τοπικό ΜΜΕ. Παρά τα ωραία λόγια περί “κοινωνικού δήμου”, τα οράματα για την επόμενη 15ετία και τα “παχιά” λόγια για σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, η πραγματικότητα είναι σκληρή. Στον έναν χρόνο που πέρασε πρόλαβε

1. Να πάει εργαζόμενους του δήμου στα δικαστήρια ενάντια στο δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

2. Να περάσει τα ταμειακά διαθέσιμα ύψους 8 εκ. στην ΤτΕ για να πληρωθεί το ΔΝΤ.

3. Να παραδώσει υπηρεσίες όπως ο αθλητισμός – πολιτισμός στην ιδιωτική πρωτοβουλία (ΚΟΙΝΣΕΠ),

4. Να συντηρήσει των εργασιακό μεσαίωνα με κάθε μορφή (2μηνα, μπλοκάκια, 5μηνα, 8μηνα),

5. Να διατηρήσει τα ήδη δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη σε μικρούς επαγγελματίες και τη λαϊκή κατοικία.

6. Να αφαιρέσει υδρομετρητές από χιλιάδες λαϊκά σπίτια που όφειλαν έως τρεις λογαριασμούς στην ΔΕΥΑΛ κτλ».

Τέλος σχετικά με τη σύγκριση του νυν δημάρχου με τον αείμνηστο δήμαρχο Λαμπρούλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρουν «για τις συγκρίσεις που επιχειρεί να κάνει ο δήμαρχος ανάμεσα στον ίδιο και τη θητεία του αείμνηστου δημάρχου Λαμπρούλη, ο θυμόσοφος λαός μας λέει “όσα δεν φτάνει η αλεπού…”! Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει δώσει δείγματα γραφής για την τίμια στάση της και την κριτική της απέναντι στις άλλες δυνάμεις και μάλιστα σε ζητήματα που αποτελούσαν “καυτή πατάτα” για την πόλη (πχ. γήπεδο της ΑΕΛ, Μεσογειακοί Αγώνες, Χωροταξικό κτλ.) που τελικά ο χρόνος δικαίωσε. Άλλοι θα πρέπει να ψαχθούν τι έλεγαν τότε και τι σήμερα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass