Ανταλλαγή παραδοσιακών, φυσικών σπόρων και φυτών στην Τσαριτσάνη

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2015 1:37 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:52

 

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Σε μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία προχωρά αύριο Κυριακή 10 Μαΐου, στις 11 το πρωί, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, που έχει να κάνει με την ανοιχτή έκθεση και ανταλλαγή παραδοσιακών, φυσικών σπόρων και φυτών.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται στην κεντρική πλατεία της Τσαριτσάνης από τον δραστήριο και ευαισθητοποιημένο τοπικό Εξωραϊστικό Σύλλογο, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Κοινότητας Τσαριτσάνης και Ομάδων διάσωσης ντόπιων ποικιλιών, αναμένεται να προσελκύσει αρκετό κόσμο από την περιοχή μας και όχι μόνο.     

Στη διάρκεια της θα υπάρχει ενημέρωση για την διάσωση και διάδοση των φυσικών σπόρων, αλλά και εργαστήρι ζωγραφικής για τα παιδιά, με θέμα «Το ταξίδι του σπόρου».

Σε σχετική ενημέρωση - πρόσκληση, οι διοργανωτές επισημαίνουν χαρακτηριστικά:

«Φέρε κι εσύ φυσικά σπόρια και φυτά, και βέβαια…όχι υβρίδια και μεταλλαγμένα. Ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων για να κάνουμε σπορεία. Τώρα! Να φυτέψουμε στο μπαξέ μας, αργότερα, για υγιεινά, νόστιμα και θρεπτικά προϊόντα, χωρίς φυτοφάρμακα και ορμόνες. Ούτε υβρίδια, ούτε μεταλλαγμένα. Αυτονομία, αυτοτέλεια και ανεξαρτησία από τις εταιρείες διακίνησης σπόρων. Συνεργασία με τις ομάδες διάσωσης παραδοσιακών σπόρων. Φέρτε και εσείς παραδοσιακούς σπόρους για τη δημιουργία «τράπεζας» σπόρων. Με γνώση, μεράκι και πλάτη συνεχίζουμε...».

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: Θάνος Βαθράκης  -  6974083557  /  Κλεοπάτρα Οικονομίδου  -  6981800730  /  Στέφανος Τάσκας  -   6972092676.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass