Νίκ. Ανδρουλάκης: «Θα χρεοκοπήσουν τα παραμύθια του Τσίπρα»

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2015 1:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:52

«Τα παραμύθια του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ θα χρεοκοπήσουν, το ζήτημα είναι να μην χρεοκοπήσουν η χώρα» τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Λάρισας.

Η εκδήλωση, που έγινε στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» παρουσία δεκάδων μελών του ΠΑΣΟΚ, ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου. Όπως τόνισε το μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Κώστας Σάββας, ανοίγοντας την εκδήλωση, το συνέδριο θα γίνει στην Αθήνα στις 5,6 και 7 Ιουνίου, στις 14 Ιουνίου θα εκλεγεί νέος πρόεδρος του Κόμματος ενώ στις 24 Μαϊου θα εκλεγούν οι σύνεδροι.

Ο κ. Ανδρουλάκης, με την ομιλία του ανέλυσε τις πολιτικές εξελίξεις για να επικεντρωθεί στη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και στις εξελίξεις που δρομολογούνται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Για να τονίσει μεταξύ άλλων πως «ξεκινήσαμε τις προσυνεδριακές διαδικασίες κάτω από αντίξοες συνθήκες με δεδομένο ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Αφού μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει μια μακρόσυρτη διαδικασία και το ερώτημα είναι που θα οδηγηθεί η διαπραγμάτευση.

Μια διαδικασία που έχει παράξει ανησυχίες στην ελληνική κοινωνία με αφορμή και τις αντιθέσεις στελεχών της κυβέρνησης. Ετσι σιγά – σιγά διαρρέουν μέτρα όπως οι οριζόντιες αυξήσεις στο ΦΠΑ, στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στις ιδιωτικοποιήσεις, τον ΕΝΦΙΑ και το 2015.

 

Τελικά το σκίσανε το μνημόνιο;» αναρωτήθηκε ο ομιλητής. Για να προσθέσει πως «τα παραμύθια του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ θα χρεοκοπήσουν, το ζήτημα είναι να μην χρεοκοπήσουν τη χώρα.

Εμείς κάναμε λάθη αλλά είχαμε μια στρατηγική πολιτική όταν παραλάβαμε μια χρεωκοπημένη Ελλάδα που άφησε πίσω του ο Καραμανλής». Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε επίσης κριτική στις αποφάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά, αφού τον επέκρινε για την αλλαγή πλεύσης «πριν και μετά τα Ζάππεια»  ενώ νωρίτερα σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ υπογράμμισε ότι «εμείς θα συμμετέχουμε ως αντιπολίτευση στην εθνική προσπάθεια που θα κάνει η χώρα με αξιοπιστία, στο πλευρό της κυβέρνησης για έναν έντιμο συμβιβασμό όπου το δημοσιονομικό κόστος θα είναι το λιγότερο για τον ελληνικό λαό. Όχι όμως λευκή επιταγή στην οποιαδήποτε περιπέτεια» κατέληξε.

ΣΗΜΕΡΑ

Να σημειωθεί πως ο κ. Ανδρουλάκης, αύριο Σάββατο  θα επισκεφτεί  το Οικονομικό Επιμελητήριο Λάρισας ενώ νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass