ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Η Περιφέρεια στηρίζει το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Θεσσαλών

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2015 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:47

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκαν ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Γεώργιος Βόμπρας και η γενική γραμματέας της Συνομοσπονδίας κ. Ρένα Γούλα – Ντόντου, με αφορμή τη διεξαγωγή του 7ου Παγκοσμίου Συνεδρίου – Ανταμώματος Θεσσαλών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουλίου στο ξενοδοχείο «IMPERIAL» στη Λάρισα με παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

Το Αντάμωμα θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα περιλαμβάνει πολιτιστικές, παραδοσιακές, λαογραφικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, χορευτικά και μουσικά θεσσαλικά συγκροτήματα, αλλά και αναβίωση τοπικών ηθών και εθίμων. Για τις εκδηλώσεις αυτές έχουν δείξει εξαιρετικό ενδιαφέρον οι ομογενείς απ’ όλες τις ηπείρους και η προσωπική τους συμμετοχή είναι ιδιαίτερα ενεργή σε κάθε είδους δρώμενα που παρουσιάζονται.

«Αποτελεί ελάχιστο χρέος από την πλευρά μας ως αιρετή Περιφέρεια, να στηρίξουμε κάθε ομογενειακή δραστηριότητα που λαμβάνει χώρο στον τόπο μας. Για εμάς, οι Ελληνες της διασποράς είναι δύο φορές Ελληνες, γιατί μέσα σε μία διαφορετική κοινωνική και πολιτισμική κουλτούρα, δίνουν καθημερινά τον δικό τους ωραίο αγώνα για τη διατήρηση και μεταλαμπάδευση στις επόμενες γενιές των ηθών και εθίμων και άλλων προσδιοριστικών στοιχείων του ελληνισμού. Ας είναι το 7ο Παγκόσμιο Αντάμωμα των Θεσσαλών στη Λάρισα, μία μεγάλη γιορτή του ελληνισμού και της παράδοσής μας» τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass