ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Οικογενειακό δράμα σε διαμέρισμα

* Κόρη και γιος, αφού «σκέπασαν» τη νεκρή μητέρα τους, συνέχιζαν να ζούνε «φυσιολογικά» στο διαμέρισμα το οποίο μάλιστα διατηρούσαν συγυρισμένο.

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2015 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:43

Σε ειδικούς ιατρούς προκειμένου να εκδώσουν ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη αναμενόταν να οδηγηθούν, χθες, μετά από εισαγγελική εντολή, η 47χρονη Λαρισαία και ο 51χρονος αδελφός της. Κόρη και γιος αντίστοιχα της 82χρονης γυναίκας που την Κυριακή το απόγευμα εντοπίσθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης από αστυνομικούς που κλήθηκαν να διερευνήσουν μια… συνηθισμένη καταγγελία για έντονη δυσοσμία.

Η υπόθεση σόκαρε την κοινή γνώμη, καθώς, όπως έγινε γνωστό, κόρη και γιος, μετά τον θάνατο της μητέρας τους, τη «σκέπασαν» με σεντόνι και κουβέρτα στο κρεβάτι του δωματίου της και για 2 μήνες περίπου, συνέχισαν να ζούνε «φυσιολογικά» στο ίδιο διαμέρισμα και θα συνέχιζαν προφανώς αν γείτονες δεν διαμαρτύρονταν στην αστυνομία για τη δυσοσμία που προερχόταν από το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», από τις πρώτες εκτιμήσεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, ο θάνατος της άτυχης 82χρονης επήλθε τουλάχιστον πριν από πέντε εβδομάδες, ενώ το σώμα της δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις, γεγονός που αποκλείει την εγκληματική ενέργεια, άποψη που ταυτίζεται και με τα πρώτα ευρήματα αστυνομικών που διερεύνησαν το διαμέρισμα.

Η γυναίκα, χωρίς να είναι δυνατόν να περιγραφούν περισσότερες λεπτομέρειες, μπορεί να βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, αλλά ήταν ντυμένη στο κρεβάτι της όπως είχε αποβιώσει, με το δωμάτιό της μάλιστα, κατά τα άλλα να είναι τακτοποιημένο.

Αυτό ωστόσο που προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο διαμέρισμα και «δεν άντεξαν» από τη δυσοσμία, αναζητώντας μάσκες προκειμένου να εισέλθουν, είναι πως τα δυο παιδιά της «ζούσαν» στο χώρο παρότι η μητέρα τους είχε πεθάνει προ διμήνου.

ΔΥΣΟΣΜΙΑ

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μετά τις 5 το απόγευμα, προχθές Κυριακή, αστυνομικοί του Β’ Τμήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας κλήθηκαν προκειμένου να διερευνήσουν ανώνυμη καταγγελία για έντονη δυσοσμία που προερχόταν από διαμέρισμα 1ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό 25ης Μαρτίου στη συνοικία των Αγ. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι αστυνομικοί έμειναν «άφωνοι», όχι τόσο όταν εισερχόμενοι στο διαμέρισμα, εντόπισαν την 82χρονη σε κατάσταση προχωρημένης σήψης όσο από το γεγονός ότι τα δυο της παιδιά, μετά τον θάνατό της, τη «σκέπασαν» με ένα σεντόνι και μια κουβέρτα, στο κρεβάτι όπου είχε ξεψυχήσει.

Κόρη και γιος, συνέχιζαν «φυσιολογικά» τη ζωή τους, με περιοίκους να σημειώνουν πως τα δύο αδέλφια δεν είχαν «πολλές επαφές» με γείτονες, ενώ κατά άλλους, καιρό είχαν να δούνε και την 82χρονη γυναίκα.

Αυτό επίσης που προκάλεσε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι οι αστυνομικοί βρήκαν το σπίτι συγυρισμένο και τακτοποιημένο «όπως όλα τα σπίτια», ενώ τα δυο αδέλφια, μαγείρευαν και σιτίζονταν κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», αστυνομικοί που μετέβησαν στον χώρο αντιμετώπισαν προβλήματα στην επικοινωνία με τα δυο αδέλφια, αφού δεν ήταν σε θέση «να δώσουν εξηγήσεις» για το τι συνέβη, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές, στο διαμέρισμα βρέθηκε και χρηματικό ποσό αποκλείοντας έτσι άλλα πιθανά σενάρια.

Ιατροδικαστική Υπηρεσία και ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισαν εξαρχής το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ η έρευνα της Ιατροδικαστικής συνεχίζεται, αναμένοντας αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων, προκειμένου να προσδιορισθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια, ο χρόνος θανάτου της 82χρονης.

Οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν τη σύλληψη των δυο αδελφών για παραβίαση της νομοθεσίας περί δημόσιας υγείας αφού λόγω της προχωρημένης σήψης της σορού προκλήθηκε εστία μόλυνσης καθώς επίσης και για το γεγονός ότι παρέλειψαν να αναφέρουν τον θάνατο της μητέρας τους.

Ωστόσο τα περισσότερα από τα αναπάντητα ερωτήματα, αυτού του απίστευτου οικογενειακού δράματος, ίσως να απαντηθούν από την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στην οποία θα υποβληθούν τα δυο αδέλφια, μετά από εισαγγελική εντολή.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass