Η Λάρισα τιμά τον πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2015 10:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:43

 

Τον πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο τιμά η Λάρισα την Παρασκευή 15 Μαΐου, με λαμπρότητα, όπως κάθε χρόνο, αλλά μετά μικρών εμποδίων, λόγω των έργων ανάπλασης στο Φρούριο. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις αρχίζουν την Τετάρτη 13 Μαΐου και το πλήρες πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

Τετάρτη 13 Μαΐου στις 8.00 μ.μ.: Πανηγυρικός εσπερινός και εν συνεχεία οι Χαιρετισμοί του Αγίου Αχιλλίου πέριξ της λάρνακας των ιερών λειψάνων του αγίου, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη μας κ. Ιγνατίου. Πέμπτη 14 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ., μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. 10.30 μ.μ.: Ιερά κατανυκτική αγρυπνία προς τιμή του πολιούχου Αγίου Αχιλλίου του Μυροβλύτου, στην οποία θα ψάλει σύσσωμος ο θεσσαλικός βυζαντινός χορός.

Παρασκευή 15 Μαΐου: 7 π.μ. κωδωνοκρουσία για 10 λεπτά από όλους τους ιερούς ναούς της Λάρισας και στη συνέχεια εωθινό από τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, 10.15 π.μ. προσέλευση επισήμων. Στις 10.45 θα γίνει η εκκίνηση πομπής από τον ναό του πολιούχου, για την περιφορά του ιερού λειψάνου και της εικόνας, μέσω των οδών Μανωλάκη- Κύπρου προς την Κεντρική πλατεία. Δέηση και αρτοκλασία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Λάρισας και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλεως. Η επιστροφή θα γίνει από τις οδούς Φιλελλήνων- Βενιζέλου προς τον ιερό ναό του πολιούχου. Μετά το τέλος της γιορτής, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Λάρισας και ο Εμπορικός Σύλλογος, θα παραθέσουν δεξίωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας, προς τιμή των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των φορέων και του λαού της πόλης. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και τον Δήμο Λαρισαίων.

Το απόγευμα στις 8.00: Μεθέορτος αρχιερατικός εσπερινός, τα κτητορικά, το ύψωμα του αγίου και εν συνεχεία η ιερά παράκληση του Αγίου Αχιλλίου, του Μυροβλύτη και Θαυματουργού.

Κυριακή 17 Μαΐου στις 7.00 π.μ.: Αρχιερατική θεία λειτουργία επί τη εορτή των εν Λαρίση Αγίων Ιεραρχών, ιερουργούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Την Κυριακή 17 Μαΐου το βράδυ στις 9.00 θα γίνει ιερά παράκληση για τους υποψήφιους ΑΕΙ – ΤΕΙ και ανάγνωση ειδικής ευχής στα παιδιά, από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο.

ΤΑ ΕΡΓΑ

Σύμφωνα με τη Μητρόπολη, παρά τα έργα που γίνονται, έχει διασφαλιστεί η πρόσβαση στον ναό του πολιούχου, από τις δύο υπάρχουσες διόδους, την οδό Πολυκάρπου και από την πλευρά της πλατείας Αλόγου. Τις ημέρες του εορτασμού, σε συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων (δήμου, εργολάβου), θα απομακρυνθούν, κατά το δυνατόν, εμπόδια, ώστε να γίνει κανονικά η περιφορά.

Ε. Ρ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass