ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Η Αστική «δίνει» λύσεις για τις οδούς Μ. Αλεξάνδρου και 23ης Οκτωβρίου

Δημοσίευση: 29 Απρ 2015 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:33

Παρέμβαση στη διαβούλευση του Δήμου Λαρισαίων για το κυκλοφοριακό, έκανε το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας. Η διοίκηση της Αστικής, κατέθεσε δύο προτάσεις, για ισάριθμους δρόμους της πόλης, τονίζοντας ότι τα προβλήματα, μπορούν να επιλυθούν μόνο τεχνικά. Οι δρόμοι, που καταπιάνεται η Αστική, είναι η οδός Μ. Αλεξάνδρου και η οδός 23ης Οκτωβρίου. Λίγοι δρόμοι της Λάρισας, έχουν πλέον προβλήματα και αν επέμβουμε τεχνικά θα λυθούν, επισημαίνει μέσω της «Ε», ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Μιχ. Σακελλαρίου.

Η Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Με βάση και διαφωτιστικό σκίτσο, η Αστική προτείνει, να διατηρηθούν οι δύο λωρίδες για τη στάση ταξί της Κεντρικής πλατείας, αλλά να περιχαρακωθούν και με την κατασκευή λωρίδας- πεζοδρομίου, από την αριστερή πλευρά, προς τον δρόμο. Αυτό, θα προστατεύει και τους επιβάτες στην επιβίβαση. Το απέναντι πεζοδρόμιο της οδού Μ. Αλεξάνδρου, όπου και οι οικοδομές, να διαπλατυνθεί και να αποκλειστεί η διπλοστάθμευση. Αναγκαστικά, θα υπάρχει μόνο μία λωρίδα στάθμευσης, γιατί αν διπλοπαρκάρουν τα οχήματα, θα αποκλείεται η δίοδος του δρόμου. Άρα, μένει μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας, που θα ξεκινά από τη διασταύρωση με Κύπρου και θα οδηγεί ομαλά, στο «λαιμό του μπουκαλιού» στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου, εξ αρχής σε μία λωρίδα.

Η 23ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το πρόβλημα υπάρχει στο κομμάτι από το ξενοδοχείο «Διόνυσος» μέχρι τη διασταύρωση με την 28ης Οκτωβρίου. Σταθμεύουν αυτοκίνητα και στις δύο πλευρές του δρόμου και δυσκολεύει η κίνηση των αστικών και γενικά όλων των οχημάτων. Η λύση δεν είναι η τοποθέτηση κορυνών στις άκρες του δρόμου, αλλά στη μέση. Ώστε, να δημιουργηθούν υποχρεωτικά από μία λωρίδα κυκλοφορίας, προς κάθε κατεύθυνση. Παράλληλα, να γίνει και εκεί διαπλάτυνση πεζοδρομίων, προς όφελος και των πεζών.

Οι προτάσεις αυτές, υποβλήθηκαν και στην προηγούμενη και στη σημερινή δημοτική αρχή και η διοίκηση του ΚΤΕΛ εκτιμά, ότι θα βοηθήσουν πολύ στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού, σε δύο κεντρικά σημεία της Λάρισας, που «πονάνε».

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass