ΚΚΕ (μ-λ): Συμπαράσταση σε Τούρκους συλληφθέντες αγωνιστές

Δημοσίευση: 28 Απρ 2015 22:31 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:28

 

«Να αφεθούν ελεύθεροι οι Τούρκοι αγωνιστές. Να τους δοθεί άμεσα πολιτικό άσυλο» ζητά σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ) Λάρισας επισημαίνοντας: «Στις 15-18 Απρίλη, οι αποκαλούμενες “αντιτρομοκρατικές δυνάμεις” της αστυνομίας σε Ευρώπη και Ελλάδα, πάνοπλες εισβάλλουν σε σπίτια Τούρκων αγωνιστών και συλλαμβάνουν 11 άτομα: τέσσερα στην Αθήνα, επτά στη Γερμανία και ένα στην Ελβετία. Οι παραπάνω αγωνιστές συλλαμβάνονται με την κατηγορία ότι είναι μέλη και στελέχη του TKP/ML (Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας/Μαρξιστικό Λενινιστικό). Πρόκειται για οργάνωση την οποία το καθεστώς της Τουρκίας θεωρεί τρομοκρατική, όπως ακριβώς συμβαίνει και με όλες τις αριστερές οργανώσεις στην Τουρκία, όπου ακόμη και η έκφραση αριστερών πολιτικών απόψεων διώκεται με πολυετείς ποινές φυλάκισης. Σημειωτέον, ότι σε παρόμοια επιχείρηση πριν λίγα χρόνια στην Ευρώπη, αρκετά από τα ίδια άτομα είχαν και τότε συλληφθεί με παρόμοιες κατηγορίες οι οποίες τελικά κατέρρευσαν.

Ανησυχούμε γιατί οι ελληνικές αρχές ταυτίζονται με αυτές τις πολιτικές και τις εκτελούν χωρίς καμία αναστολή.  Εάν απελαθούν από τη χώρα, την αποκλειστική ευθύνη θα έχει η κυβέρνηση και θα είναι υπόλογη στο λαό και περισσότερο απέναντι σε όλους αυτούς που αγωνίζονται για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των λαών. Το δίκιο βρίσκεται με τους αγωνιζόμενους λαούς και όχι με τους αντιδραστικούς και τους ιμπεριαλιστές».
 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass