ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Π. ΣΑΡΧΩΣΗ

Ξεκινάει ο βιολογικός καθαρισμός Αμπελώνα

Δημοσίευση: 27 Απρ 2015 22:41 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:28

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα
Την κατασκευή ενός σημαντικού έργου ουσιαστικής αναβάθμισης του Αμπελώνα και του Βρυοτόπου υπέγραψε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Τυρνάβου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Παναγιώτης Σαρχώσης. Πρόκειται για την κατασκευή  επεξεργασίας λυμάτων της αποχέτευσης. Έργο το οποίο α συμβάλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής και την προστασία του υπόγειου υδροφορέα.

Αναλυτικότερα, το έργο εγκατάσταση και επεξεργασία λυμάτων  θα κατασκευαστεί στον Αμπελώνα τ, στην ΝΑ περιοχή της πόλης στην θέση «Παλαιός» και σε αγροτεμάχιο της ΔΕΥΑΤ έκτασης 10 στρεμμάτων.

Η προβλεπόμενη μέθοδος επεξεργασίας είναι αυτή της ενεργού ιλύος με παρατεταμένο αερισμό, με ταυτόχρονη σταθεροποίηση της παραγόμενης βιολογικής ιλύος και βιολογική απομάκρυνση αζώτου. Το σύστημα επεξεργασίας που θα εφαρμοσθεί θα καλύπτει πλήρως και στον απαιτούμενο βαθμό απόδοσης τις παροχές και φορτία σχεδιασμού, ενώ ο προσφερόμενος εξοπλισμός θα είναι σύμφωνος με τους διεθνείς κανονισμούς και πρότυπα (ISO, DIN, BS, ΕΛΟΤ κ.λπ.).

 Ανάδοχος: «Κοινοπραξία ΑΙΟΛΟΣ Α.Τ.Ε. – ΚΑΦΦΕΣ ΗΛΙΑΣ & ΣΙΑ Ε.Τ.Ε.»

Η Σύμβαση του έργου ανέρχεται στο  ποσό των 3.063.793ευρώ, με τον ΦΠΑ 23%).

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη –ΕΠΠΕΡΑΑ- 2007-2013 (Ταμείο Συνοχής και Εθνικοί Πόροι), (αριθ. ενάρ. Έργου 2011ΣΕ07580100 και κωδικό πράξης στο ΟΠΣ ΕΡΓΟΡΑΜΑ 340063)

Σύμφωνα με την υπογραφή της σύμβασης το αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνει την εκπόνηση της οριστικής  μελέτης, της μελέτης εφαρμογής και κάθε είδους συμπληρωματικής μελέτης, έρευνας και αδειοδότησης.

Την κατασκευή των έργων πολιτικού μηχανικού, την προμήθεια και εγκατάσταση όλου του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού,

την θέση σε αποδοτική λειτουργία και τις δοκιμές ολοκλήρωσης, την λειτουργία και συντήρηση του έργου για χρονικό διάστημα έξι μηνών, μέχρι την οριστική παραλαβή του έργου.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 20 μήνες, περιλαμβανομένης και της δοκιμαστικής λειτουργίας των έργων από τον ανάδοχο και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Τα έργα που θα κατασκευαστούν είναι  η μονάδα προεπεξεργασίας με εσχάρωση, εξάμμωση και λιποσυλλογή. Βιολογικός αντιδραστήρας για απομάκρυνση οργανικού φορτίου και ταυτόχρονη νιτροποίηση - απονιτροποίηση. Τελική καθίζηση. Αντλιοστάσιο ανακυκλοφορίας και περίσσειας ιλύος. Χλωρίωση – Αποχλωρίωση. Μεριστές παροχής. Μετρητής παροχής. Μηχανική πάχυνση και αφυδάτωση ιλύος.Έργα διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων. Μονάδα προεπεξεργασίας βοθρολυμάτων. Διαμόρφωση χώρου - βοηθητικά δίκτυα. Δίκτυα σωληνώσεων και οδοποιίας. Κτιριακά έργα. Δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και αυτοματισμών.

Στο έργο προβλέπεται επίσης η εγκατάσταση μετρητικών οργάνων, εργαστηριακού και βοηθητικού εξοπλισμού συστημάτων απόσμησης καθώς και κάθε έργου ή εργασία που απαιτείται για την επιτυχή λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Στην υπογραφή του έργου παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ  Κώστας Κουλιός, οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας  Κων/νος Μπολέτης – Ηλίας Καφφές – Γιώργος Μπολέτης – Γιάννης Αλβίζος, ο Γενικός Διευθυντής  της ΔΕΥΑΤ  Στέργιος Τζιντζιόβας, ο διευθυντής τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑΤ Σταύρος Τσαγκαράκος,  και ο επιβλέποντας του έργου Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass