ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά

Δημοσίευση: 27 Απρ 2015 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:24

Με συγκέντρωση στην πλατεία Νομαρχίας, στις 10 το πρωί της Παρασκευής 1η Μαΐου, τιμά φέτος το ΝΤ Λάρισας την Εργατική Πρωτομαγιά. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ "από τους ηρωικούς αγώνες των εργατών στο Σικάγο το 1886, η 1η Μάη αποτελεί διαχρονικά την αφετηρία για την κατάκτηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης.

Δεκαετίες μετά οι εργαζόμενοι ζουν τα τελευταία χρόνια τη βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης. Ζουν την καρατόμηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους. Ζουν την επιστροφή τους σε εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα. Στόχος των πολιτικών που επιβλήθηκαν τα τελευταία κυρίως χρόνια είναι η κατάργηση του 8ώρου, των Συλλογικών Συμβάσεων, των δικαιωμάτων στην εργασία, την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Είναι, δηλαδή, η κατάργηση δικαιωμάτων που δεν χαρίστηκαν, αλλά κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του Εργατικού Κινήματος.

Απέναντι σ΄ αυτές τις πολιτικές αναπτύχθηκαν μεγάλοι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες. Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι άνεργοι στη χώρα μας αντιστάθηκαν αποφασιστικά απέναντι στις πολιτικές της ακραίας λιτότητας.

Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, οι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι επιστήμονες, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι άνεργοι θα συνεχίσουν να διεκδικούν: κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, διαγραφή του χρέους, που αποτελεί όρο για την επιβίωση της χώρας, του λαού και των εργαζομένων, αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας προς όφελος του λαού, επανάκτηση του ελέγχου Δημόσιων Επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων που ψηφίστηκαν τόσο κατά την περίοδο των μνημονίων, όσο και κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass