ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δράση υπέρ των προσφύγων

Δημοσίευση: 23 Απρ 2015 22:57 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:20

Μετέχοντας στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης «Ενάντια στην πολιτική της κράτησης, τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών και τα κολαστήρια των αστυνομικών τμημάτων», η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας καλεί σε συγκέντρωση αύριο Σάββατο 25 Απριλίου στην Κεντρική πλατεία ώρα 11π.μ.

Σημειώνοντας ότι «πάγιο αίτημα παραμένει η απελευθέρωση όλων των κρατουμένων μεταναστών από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων και η δημιουργία ανοιχτών δομών φιλοξενίας και υποστήριξης. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των μεταναστών, για την εκπόνηση δίκαιης και συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής αλλά και για την διεύρυνση των κοινωνικών και πολιτικών μας δικαιωμάτων συνολικά».

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας τονίζει επίσης: «Τα κινήματα και η Αριστερά οφείλουν να οξύνουν τα αντανακλαστικά τους και να παλέψουν προς αυτήν την κατεύθυνση μαζικά και κοινωνικά. Είναι επιτακτικό παράλληλα με τις  κεντρικές δράσεις του αντιρατσιστικού κινήματος να διαμορφωθεί μια πολύμορφη κίνηση σε γειτονιές και κοινωνικούς χώρους, που θα βάζει στην ατζέντα το μεταναστευτικό ζήτημα με θετικούς όρους για το σύνολο των υποτελών τάξεων, που θα μπορεί να ριζοσπαστικοποιεί καθημερινά ανθρώπους.  Έτσι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε και μια ιδεολογική νίκη, να ανατρέψουμε το αίσθημα της μισαλλοδοξίας και του φόβου και να διεκδικήσουμε δικαιότερη μεταναστευτική πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι μεγάλοι αλλά και οι καθημερινοί μας αγώνες  δίνουν την αναγκαία προοπτική προκειμένου να σταματήσει η Ελλάδα να αποτελεί αποθήκη ανθρώπινων ζωών, να συγκρουστεί με την αποτρεπτική πυγμή της Ευρώπης-Φρούριο και να διεκδικήσει ίσα δικαιώματα για όλους και όλες».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass