Ο Απ. Καλογιάννης για τους 159 πρόσφυγες στη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 21 Απρ 2015 17:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:15

«Σε ότι αφορά στο δήμο Λαρισαίων, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενημέρωση για την φιλοξενία 159 προσφύγων στη Θεσσαλία σύμφωνα και με την απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου» τόνισε σήμερα, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.

Σχολιάζοντας το μεταναστευτικό ο κ. Καλογιάννης πρόσθεσε πως «το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και απαιτεί ιδιαίτερη προσέγγιση στην οποία πρέπει να κυριαρχούν τα ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά. Είναι άνθρωποι, δεν είναι αριθμοί, είναι ψυχές, μανάδες, πατεράδες, παιδιά, όπως σημειώνει στην εκπληκτική επιστολή του ο αρχιεπίσκοπος .

Θεωρώ ότι με αυτό το πνεύμα πρέπει να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τις ροές μεταναστών. Πρέπει να αντιμετωπισθούν οι αιτίες του προβλήματος, είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, η Ευρώπη σήμερα αλλά και αύριο πρέπει να αλλάξει πολιτική γιατί αλλιώς θα συνεχίσει να υφίσταται τις συνέπειες των ίδιων των πολιτικών της.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι πρόσφυγες πολέμου, είναι οικονομικοί μετανάστες από χώρες που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα αι η διεθνής κοινότητα έχει υποχρέωση να παρέμβει. Η μεσόγειος από θάλασσα πολιτισμού δεν μπορεί να μετατρέπεται σε θάλασσα που πνίγονται ανθρώπινες ζωές. Είναι ανάγκη η Ευρώπη να ξαναδεί το πρόβλημα και μάλιστα για μια χώρα, που έζησε το μεταναστευτικό με τους οικονομικούς μετανάστες που τη δεκαετία του ’60   έφευγαν για τη Γερμανία, την Αμερική, την Αυστραλία» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης ενώ για το θέμα των δομών φιλοξενίας συμπλήρωσε πως «πως αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο θα γίνει συζήτηση με τον περιφερειάρχη Κων. Αγοραστό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass