ΟΜΙΛΙΑ Η. ΔΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

«Γελοίος και αδιανόητος, ο “κουκουλονόμος”»

Δημοσίευση: 18 Απρ 2015 1:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:11

«Από τη μια είναι η ποινικοποίηση της φτώχειας και από την άλλη η κατασκευή του εσωτερικού εχθρού. Εδώ νομίζω ότι εντάσσεται και το ζήτημα του “κουκουλονόμου”. Όπως έχουμε παρακολουθήσει παρατεταμένα, τα τελευταία χρόνια στις τηλεοράσεις κατασκευάστηκε αυτός ο εχθρός με το όνομα “κουκουλοφόροι”, για να στραφεί –πολύ μελετημένα- ο φόβος των ανθρώπων για κάθε είδους ανασφάλεια, αβεβαιότητα ή εκρηκτική κοινωνική κατάσταση σε αυτή την κατηγορία», τόνισε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, μιλώντας χθες στη Βουλή επί της τροπολογίας που αφορά στην κατάργηση διατάξεων του “κουκουλονόμου”.

Χαρακτηρίζοντάς τον «γελοίο και αδιανόητο νόμο», επικέντρωσε «στη γενίκευση της εγκληματικότητας όταν εγκληματούν οι φτωχοί, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τους μετανάστες, τους  τοξικοεξαρτημένους και άλλους», αντίθετα με την αντιμετώπιση «μεγάλων αντικοινωνικών παραβάσεων, όπως η φοροδιαφυγή μεγάλου πλούτου, τα σκάνδαλα ή οι καταχρήσεις του δημοσίου χρήματος και οι χαριστικές διατάξεις».

Όπως επεσήμανε η Λαρισαία βουλευτής, «ο νόμος έχει υπεραρκετά εργαλεία εάν θέλει να αντιμετωπίσει παράνομες πράξεις. Ο “κουκουλονόμος” ήταν το πρόσχημα για την καταστολή διαδηλώσεων και διαμαρτυριών που αντιπάλευαν το καθεστώς. Ήταν μέσα στο οπλοστάσιο μιας νομοθεσίας που στρεφόταν ευθέως εναντίον της κοινωνικής διαμαρτυρίας και της νεανικής ριζοσπαστικότητας και εκεί εξαντλήθηκε με δεκάδες στημένες υποθέσεις, χωρίς στοιχεία, με συλλήψεις στο σωρό στις διαδηλώσεις με την επιβαρυντική κατηγορία της κουκούλας, του μαντηλιού και γενικά των καλυμμένων χαρακτηριστικών. Πάντως, παρ’ όλες τις προσπάθειες του πολιτικού συστήματος όλων αυτών των χρόνων, νομίζω ότι η κοινωνία, όπως απέδειξε και στις πρόσφατες εκλογές, δεν πείστηκε ότι ο εχθρός της είναι ο επονομαζόμενος “κουκουλοφόρος”, αλλά έστρεψε αλλού το βλέμμα».

Η Η. Διώτη, στο κλείσιμο της παρέμβασής της, αναφερόμενη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε «όποιον θέλει να επιδείξει συνέπεια λόγων και πράξεων, να το πράξει και σήμερα. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν πάντα κατά αυτού του νόμου. Και οφείλουμε να τηρήσουμε και αυτή τη δέσμευσή μας, διότι είμαστε συνεπείς άνθρωποι και αναλάβαμε την διακυβέρνηση έχοντας συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και συγκεκριμένες διακεκριμένες απόψεις γι’ αυτά τα ζητήματα. Σας καλώ, λοιπόν, να είμαστε σοβαροί και να ψηφίσουμε την κατάργηση αυτού του γελοίου και αδιανόητου νόμου».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass