ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

Νέα σήματα ΕΟΤ για τουριστικά καταλύματα

* 1000 ευρώ πρόστιμο ανά κατάλυμα σε όσους δεν το προμηθευτούν

Δημοσίευση: 15 Απρ 2015 10:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:01

Της Λένας Κισσάβου

Άλλαξε φέτος η διαδικασία έκδοσης του ειδικού σήματος νόμιμης λειτουργίας, με το χαρακτηριστικό λογότυπο του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού, για όλα τα τουριστικά καταλύματα της χώρας και οι ιδιοκτήτες τους ήδη θα πρέπει να ξεκινήσουν τις αιτήσεις προμήθειάς του, αν θέλουν να έχουν πιστοποιημένη ποιότητα όταν ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους για τη νέα καλοκαιρινή τουριστική σεζόν.

Η προμήθεια του ειδικού σήματος του ΕΟΤ, γνωστό σε όλους τους τουρίστες εδώ και χρόνια, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται θα πρέπει να κινηθούν εντός του μήνα Απριλίου για την απόκτησή του με την κατάθεση των σχετικών αιτήσεων.

Μάλιστα προβλέπεται η απόκτηση τόσων σημάτων για τον κάθε επιχειρηματία όσων δωματίων διαθέτει το κατάλυμά του, ώστε να τα κολλήσουν σε όλες τις πόρτες.

Αναλυτικότερα για τα νέα δεδομένα της διαδικασίας έκδοσης αυτοκόλλητου νόμιμης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων, μας μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Θεσσαλίας, κ. Γιάννης Αθανασάκης, τονίζοντας τα εξής: «Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται από 1-4-2015 να επικολλούν στην εσωτερική πλευρά της πόρτας κάθε δωματίου ή διαμερίσματος, ειδικό αυτοκόλλητο νόμιμης λειτουργίας.

Το νέο στοιχείο είναι ότι πλέον αρμόδιος φορέας για την έκδοση του ειδικού αυτοκόλλητου νόμιμης λειτουργίας είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) ή επαγγελματικές οργανώσεις και ενώσεις μέλη αυτού στις οποίες ο Σ.Ε.Τ.Ε. αναθέτει με έγγραφη σύμβαση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την αρμοδιότητα.

Συγκεκριμένα η διαδικασία είναι η εξής: Η επιχείρηση υποβάλλει στον φορέα (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) ή επαγγελματικές οργανώσεις και ενώσεις μέλη αυτού στις οποίες ο Σ.Ε.Τ.Ε. αναθέτει με έγγραφη σύμβαση), αίτηση για την έκδοση του ειδικού αυτοκόλλητου νόμιμης λειτουργίας για αριθμό δωματίων ή/και διαμερισμάτων ίσο με τη δυναμικότητα του καταλύματος.

Με την αίτηση συνυποβάλλεται φωτοαντίγραφο του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) του καταλύματος και υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου της επιχείρησης ότι το Ε.Σ.Λ. βρίσκεται σε ισχύ και ότι δεν έχει επέλθει μεταβολή της αναγραφόμενης στο Ε.Σ.Λ. δυναμικότητας του καταλύματος.

Ο φορέας δύναται να προβαίνει σε διασταύρωση των στοιχείων, με τις αρμόδιες για την έκδοση Ε.Σ.Λ. και την τήρηση του Μητρώου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΜΗ.Τ.Ε.) υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού. Εντός είκοσι ημερών από την κατάθεση της αίτησης και των δικαιολογητικών, ο φορέας εκδίδει το ειδικό αυτοκόλλητο νόμιμης λειτουργίας σε αριθμό αντιτύπων, ίσο με τον αριθμό των δωματίων ή/και διαμερισμάτων του καταλύματος, σύμφωνα με την αναγραφόμενη στο Ε.Σ.Λ. δυναμικότητα.

Το ειδικό αυτοκόλλητο νόμιμης λειτουργίας φέρει τουλάχιστον τα εξής στοιχεία: Τον αριθμό ΜΗ.Τ.Ε. και την επωνυμία της επιχείρησης,

το έτος ισχύος του ειδικού αυτοκόλλητου, αύξοντα αριθμό αντιτύπου, σε συνάρτηση με τον αριθμό δωματίων ή και διαμερισμάτων του καταλύματος σύμφωνα με το Ε.Σ.Λ. και απεικόνιση της σφραγίδας του φορέα.

ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασάκη «το ειδικό αυτοκόλλητο νόμιμης λειτουργίας έχει ετήσια ισχύ, η οποία αρχίζει την 1η Ιανουαρίου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου εκάστου έτους. Ειδικά για το έτος 2015, η ισχύς των ειδικών αυτοκόλλητων νόμιμης λειτουργίας αρχίζει την 01-04-2015 και λήγει την 31-12-2015.

Σε επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με την υποχρέωση επικόλλησης του ειδικού αυτοκόλλητου νόμιμης λειτουργίας κατά τις νέες διατάξεις επιβάλλεται το πρόστιμο 1000 ευρώ ανά τουριστικό κατάλυμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass