ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Διαμαρτυρία για τα τεκταινόμενα στο Δημόσιο

* Με πανό και υπομνήματα κατά των απολύσεων

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2013 2:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:05
 Του Δημήτρη Βάλλα
Σε παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στην αιρετή Περιφέρεια, όσο και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας προχώρησαν χθες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και άλλων σωματείων εκφράζοντας τις έντονες διαμαρτυρίες τους για τα τεκταινόμενα στο Δημόσιο, αλλά και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που κλείνουν όχι μόνο την ΕΡΤ, αλλά και απειλούν με κατάργηση πολλούς Οργανισμούς του Δημοσίου.
Οι συνδικαλιστές ανήρτησαν πανό έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και συναντήθηκαν διαδοχικά με την αντιπεριφερειάρχη κ. Ρένα Καραλαρίώτη, αλλά και με τον γενικό δ/ντή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κωτούλα στους οποίους επέδωσαν και σχετικό υπόμνημα διαμαρτυρίας.
Υπόμνημα και εγρήγορση
 Στο υπόμνημα που επιδόθηκε οι συνδικαλιστές καλούν όλους τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και επισημαίνουν:
Η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) κλείνει την ΕΡΤ και άλλους δημόσιους οργανισμούς.
Η κυβέρνηση ακόμα φέρνει στη Βουλή νόμο «για την Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις». Κλιμακώνει τον πόλεμο σε όλους τους εργαζόμενους. Γενικεύει τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ιδιωτικοποιεί ακόμα και το νερό. Βουλιάζει τα ασφαλιστικά ταμεία, φέρνει νέο κούρεμα στις συντάξεις. Προχωρά ουσιαστικά στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενώ έχει κάνει καθαρή την πρόθεσή της να καταργήσει τον κατώτατο μισθό, ορίζοντας με νόμο το ύψος του μισθού, γενικεύοντας τις ατομικές συμβάσεις εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
* Απολύει μέσα στο 2013 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, 4.000 δημόσιους υπαλλήλους κυρίως από τον κλάδο των ΟΤΑ, συγχωνεύει ή καταργεί δεκάδες Οργανισμούς, και σύμφωνα με δημοσιεύματα ακόμα και το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ !
* Μέχρι το 2015 ετοιμάζει χιλιάδες απολύσεις μέσω της «άρσης» της προσωρινής διαταγής με την οποία οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ παραμένουν στις δουλειές τους, μέσω του αποχαρακτηρισμού των ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, της αξιολόγησης, των νέων οργανογραμμάτων και του πειθαρχικού δίκαιου.
* Με την αύξηση του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών, με τα νέα οργανογράμματα στους ΟΤΑ και τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των Οργανισμών, κατασκευάζουν χιλιάδες πλεονάζοντες εργαζόμενους και βγάζουν 25.000 σε διαθεσιμότητα. Τους μετακινούν υποχρεωτικά από υπηρεσία σε υπηρεσία, από νομό σε νομό και σε όλη την Ελλάδα. Ξεσπιτώνουν χιλιάδες οικογένειες, αδιαφορώντας αν οι άνθρωποι αυτοί, κυρίως οι νέοι συνάδελφοί μας με τον πενιχρό μισθό τους τα βγάζουν ή δεν τα βγάζουν πέρα.
Την ίδια ώρα για να περάσουν αμαχητί τα αντιλαϊκά μέτρα επιστρατεύουν τους εργαζόμενους, θέτουν σε αυτοδίκαιη αργία δημόσιους υπαλλήλους ακόμα και για ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν με την υπηρεσία και τη δουλειά τους, αλλά με την ίδια τους την προσωπική ζωή. Απτό παράδειγμα εκπαιδευτικός στην πόλη μας τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία γιατί καταδικάστηκε επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση εκτός υπηρεσίας
Τρομοκρατούν, φοβερίζουν τον κόσμο για να σκύψει το κεφάλι, για να περάσουν τα μέτρα χωρίς αντιστάσεις.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, κάθε ριζοσπάστη συνδικαλιστή, να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα σε κάθε οργανισμό, που συγχωνεύεται ή κλείνει, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε κλάδο, σε κάθε Δήμο και γειτονιά.
Να συμπαραταχθούν και να συμπορευτούν με σωματεία του ιδιωτικού τομέα, με μαζικούς φορείς και Λαϊκές Επιτροπές. Καλούμε τώρα σε Διοικητικά Συμβούλια και Γενικές Συνελεύσεις για την οργάνωση του αγώνα.
Απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης, συστράτευσης και συμπόρευσης προς όλους τους εργαζόμενους για να μην περάσουν τα μέτρα της λαϊκής σφαγής. Να μην επιτρέψουμε ούτε μια απόλυση, καμία κατάργηση οργανισμού και υπηρεσίας».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass