Μια στέγη θησαυρών...

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2013 22:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:05
 

 

 Της Λένας Κισσάβου

Δύο Λαρισαίοι, με το …μικρόβιο της συλλογής παλιών αντικειμένων, που η αγάπη τους γι αυτά είναι τρόπος ζωής και συχνή ασχολία τους, αποφάσισαν να δώσουν στις συλλογές τους μια στέγη προσβάσιμη σε όλους, που θα αποτελεί κυρίως χώρο αγοροπωλησίας συλλεκτικών κομματιών.

Η ιδέα τους υλοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, στην πόλη μας, με την έναρξη λειτουργίας ενός καταστήματος παλιών αντικειμένων, αλλά κυρίως με μια μεγάλη ποικιλία συλλεκτικών εκδόσεων, εξού και η ονομασία του «Παλαιοβιβλιοπωλείο».

Ο κ. Γρηγόρης και ο Κωνσταντίνος Δερβένης, είναι δύο συλλέκτες, που σε μια εποχή οικονομικών δυσκολιών, δεν δίστασαν να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση του οράματός τους, το οποίο θα μοιράζονται

με πολλούς άλλους λάτρεις του παλαιού και συλλέκτες, αναζητώντας μαζί μοναδικότητες και σπάνια κομμάτια ελληνικού πολιτισμού και  ιστορίας, ζώντας στιγμές συγκίνησης…

Στα μάτια τους ήταν φανερός ο ενθουσιασμός, κατά την ξενάγηση που μας έκαναν στο κατάστημα, δείχνοντας τα αποκτήματά τους, περήφανοι για όσα έψαξαν και βρήκαν, σε έρευνες που κράτησαν χρόνια, σε διάφορους τόπους.

Συλλεκτικά κομμάτια της ιστορίας κάθε χώρου, ποίησης, λογοτεχνίας, τύπου, ιστορίας, εκπαίδευσης…κ.α. αντικείμενα γραφής, διακόσμησης, δίσκοι βινυλίου, γκραβούρες (από το 1600), περιοδικά, κόμικς, καρτ-ποστάλ, λευκώματα, τετράδια…, βρίσκονται στα ράφια του και αγγίζονται με αγάπη και προσοχή για να μην αλλοιωθούν κι άλλο από τη φθορά του χρόνου.

Ηδη οι πρώτοι λάτρεις του παλαιού, έγιναν συχνοί θαμώνες του, ενώ βλέποντάς τους να περιηγούνται στον χώρο και να κοιτούν με ενδιαφέρον και αγάπη τα αντικείμενα στα ράφια του, ανοίγοντας με προσοχή τα βιβλία και απολαμβάνοντας ακόμη και τη μυρωδιά τους, τότε διαπιστώνεις, ότι το εγχείρημα των δύο Λαρισαίων βρήκε πολλούς υποστηρικτές.

«Μαζεύουμε τον πολιτισμό μας…» αναφέρει ο Κωνσταντίνος, και τονίζει ότι δεν πουλούν μόνο, αλλά και αγοράζουν παλιά βιβλία, ενώ λόγω οικονομικής κρίσης, διαθέτουν σε μερικά ράφια του βιβλιοπωλείου

βιβλία σύγχρονης λογοτεχνίας ελληνικής και ξένης, νέες εκδόσεις, που τις πουλούν στη μισή τους εμπορική τιμή, καθότι είναι μεταχειρισμένα.

 Αναλυτικότερα για τα είδη που διαθέτει μας είπε ότι είναι τα εξής: Βιβλία και περιοδικά, εφημερίδες, μυθιστορήματα, ιστορία, φιλοσοφία, λογοτεχνία, ψυχολογία, συλλεκτικές παλιές εκδόσεις, φροντιστηριακά βιβλία, ξενόγλωσσα, παιδικά λογοτεχνία, αντικείμενα εποχής (κορνίζες, κονδυλοφόρους, αντικείμενα γραφείου, δίσκους βινυλίου, DVD, CD,αφίσες αποχής, ανατυπώσεις αφισών, βοηθήματα σχολικά, γραμματόσημα, συλλεκτικά καρτ-ποστάλ, φωτογραφίες εποχής, όλα τα κόμικς όπως «Ο μικρός ήρωας», «Μπλέϊκ», «Τανκς», «Μανίνα», «Κατερίνα», παραμύθια με λιθογραφίες κ.α. Η «στέγη του παλαιού» βρίσκεται στην οδό Παύλου Μελά 2.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass