ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ 12 ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Κλείνει προσωρινά το ΤΕΕ

*Για να μην κλείσει οριστικά και για να προστατευτεί η αξιοπρέπεια των μηχανικών

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2013 19:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:48

Αναστέλλεται η λειτουργία του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ κατά το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή 13-14 Ιουνίου, μετά από ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του, που επιχειρεί να προστατεύσει την ύπαρξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου και να αναστείλει τις πολιτικές που εξουθενώνουν τους μηχανικούς.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται: «Πρόκειται για «προειδοποιητική αναστολή» ως αντίδραση απέναντι σε ενέργειες και πολιτικές που στοχευμένα, ειδικά τα 3 τελευταία χρόνια, υποβαθμίζουν τον ιστορικό ρόλο του ΤΕΕ και το οδηγούν σε οριστικό κλείσιμο αλλά και υποβαθμίζουν και εξαθλιώνουν επιστημονικά, επαγγελματικά και κοινωνικά τον επιστήμονα Έλληνα διπλωματούχο μηχανικό. Πολιτικές που αναφέρονται συγκεκριμένα:

1. Στο «τέλμα» και στη «βύθιση» κάθε επαγγελματικού αντικειμένου του μηχανικού, με άμεσο αποτέλεσμα αφενός, την απαξίωση και την ανεργία, και αφετέρου, τον «εξοστρακισμό» των Ελλήνων μηχανικών εκτός Ελλάδος.

2. Στην εξόφθαλμα άδικη «αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σύνταξης και υγείας» των μηχανικών όταν, σε άλλες κοινωνικές ομάδες έχουμε μείωση, την ίδια στιγμή που, ταυτόχρονα, μειώνονται οι συντάξεις τους και, «εξισώνονται προς τα κάτω» οι παροχές υγείας με την ένταξη στον καταχρεωμένο ΕΟΠΥΥ.

3. Στην «υφαρπαγή» των αποθεματικών του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ & ΚΥΤ προκειμένου να καλυφθούν «ελλείμματα» και ανάγκες άλλων ταμείων που, οι διοικήσεις τους, διαχρονικά με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, τα «βύθισαν» στα χρέη, μέσω παιχνιδιών ομολόγων και άλλων κινήσεων. και, στη μία διασφάλιση επιστροφής τους.

4. Στην «μη ενεργοποίηση του Κλάδου προνοιακών παροχών» του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, με την έγκριση του κανονισμού λειτουργίας του μέσω μίας Υπουργικής Απόφασης, τον οποίο και πληρώνουν οι μηχανικοί από το 2006 μαζί με την εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ από τον οποίο, δεν μπορούν να πάρουν ανταποδοτικά τίποτα.

5. Στην «μη έγκαιρη απόδοση των νοσηλίων» από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι σήμερα στους μηχανικούς.

6. Στην μη θεσμοθέτηση του όρου «άνεργος μηχανικός» ώστε, να μην πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και να έχει «βοήθημα ανεργίας» για όλα τα χρόνια της ύφεσης που, αποδεδειγμένα είναι άνεργος.

7. Στη μη «πλήρη ενεργοποίηση» του δικαιώματος για κάθε μηχανικό «αναστολής της άδειας άσκησης του επαγγέλματος» για 5 χρόνια τα οποία, με συνδρομή του ταμείου, να είναι συντάξιμα.

8. Στην μη απόδοση ενημερότητας υγείας για όλους τους μηχανικούς και τα προστατευόμενα μέλη για όλη τη διάρκεια της ύφεσης.

9. Στην μη θεσμοθέτηση ασφαλιστικής ενημερότητας για 2 τουλάχιστον χρόνια ώστε, να μην αποκόπτονται από το επάγγελμα οι μηχανικοί.

10. Στην κατάργηση των θεσμοθετημένων πόρων του ΤΕΕ που προέρχονταν από τους ίδιους τους μηχανικούς και μόνο, μέσα από το παραγωγικό τους έργο και τις νόμιμες απολαβές τους, που σημαίνει ότι, έτσι, καταργήθηκαν το 60% και πλέον των εσόδων του ΤΕΕ.

11. Στην αδυναμία που οδηγείται το ΤΕΕ, μεθοδευμένα, να μην μπορεί να επιτελέσει το ρόλο και τις αρμοδιότητες που ανέλαβε για λογαριασμό της πολιτείας και της κοινωνίας, λόγω έλλειψη πόρων και προσωπικού.

12. Στη μη έγκριση του προϋπολογισμού του ΤΕΕ από το εποπτεύον Υπουργείο Ανάπτυξης-Υποδομών & Μεταφορών με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου, όταν το ΤΕΕ κατέθεσε από τον Δεκέμβριο του 2012 τον εγκεκριμένο από την Κεντρική Αντιπροσωπεία προϋπολογισμό. Αποτέλεσμα αυτού είναι, η αδυναμία έκδοσης εντολής πληρωμής κάθε δαπάνης πλην μισθοδοσίας, καθότι αυτό, θα συνιστούσε για τον Πρόεδρο «παράνομη ποινική πράξη» , με συνέπεια όμως, από την άλλη, της έκθεσης του κύρους του ΤΕΕ.

 Τα ζητήματα αυτά, είναι ζητήματα «επιβίωσης» και «αξιοπρέπειας» για τον Έλληνα μηχανικό, που αναδείχθηκε – με πρόσφατη έγκυρη μέτρηση του δείκτη ανταγωνιστικότητας 60 χωρών στην 5η θέση. Καθώς και για το ΤΕΕ που η ιστορική του καταξίωση τόσο στον Ελλαδικό χώρο-χρόνο όσο και στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο γίγνεσθαι κατέχει περίοπτη θέση και τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης. Για την Ελλάδα, η πολιτική, κοινωνική και αναπτυξιακή της πορεία είναι «μονόδρομος». Και διέρχεται μέσα από το επιστημονικό και παραγωγικό έργο του μηχανικού σε κάθε τομέα. Δεν απεμπολούμε την ιστορικότητα & το ρόλο μας, δεν απεμπολούμε την επιστημονική μας ιδιότητα, δεν απεμπολούμε την αξιοπρέπειά μας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass