ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Από το Εκούσιο Πάθος στην Ανάσταση

Δημοσίευση: 11 Απρ 2015 11:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:57

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Η ακολουθία του Ιερού Επιταφίου εψάλη χθες το απόγευμα σε όλους του ιερούς ναούς τόσο των πόλεων του Τυρνάβου και του Αμπελώνα, όσο και των χωριών του Δήμου με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, εκπροσώπων του Δήμου, συλλόγων και φορέων. Στον Τύρναβο από νωρίς το πρωί σε κάθε συνοικία οι ενορίτες φρόντισαν για τον στολισμό των Επιταφίων. Μεγάλη Παρασκευή χθες, εκκλησία και η ορθοδοξία γενικότερα ζει την πορεία του Ιησού Χριστού προς τον σταυρό και τον θάνατο έως τη στιγμή που θα μεγαλουργήσει η Ανάστασή Του.

Νωρίτερα, το πρωί διαβάστηκαν οι Μεγάλες Ώρες και η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης. Στη συνέχεια έγινε η Αποκαθήλωση και το βράδυ στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, με περιφορά οι επιτάφιοι των τεσσάρων ενοριών, του μητροπολιτικού ναού Παναγίας Φανερωμένης και των ενοριακών ναών Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, Αγίου Δημητρίου και Αγίου Γεωργίου μαζί με τους πιστούς έψαλαν από κοινού τα εγκώμια του επιταφίου Θρήνου.

Σήμερα Μεγάλο Σάββατο στις ενορίες θα γίνει η Ακολουθία της πρώτης Ανάστασης και στη συνέχεια, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στα προαύλια των ιερών ναών θα γίνει η ακολουθία του Αγίου Φωτός και της Αναστάσεως.

Στη χθεσινή περιφορά των Επιταφίων στον Τύρναβο και τον Αμπελώνα παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρούλα Σουρλατζή – Ζαχαράκη, ο διοικητής του Α. Τ. Τυρνάβου κ. Ευάγγελος Πελεκάνης, οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Τσιόπας, Κώστας Κουλιός, Αλέκος Χατζηκρανιώτης, Γιώργος Μπανταβάνης, Κώστας Χρυσοβέργης, η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής κ. Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Τυρνάβου και Αμπελώνα κ. Γιώργος Χαλούλης και κ. Αναστασία Νταλαμπέκα, ο διευθυντής του Δήμου κ. Πέτρος Οντούλης, ο εκπρόσωπος του κόμματος «Τελεία» του κ. Απόστολου Γκλέτσου και υποψήφιος βουλευτής κ. Λάμπρος Βουγιατζής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Τάσος Ψύρρας, μέλη του Δημοτικού και Τοπικών Συμβουλίων, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass