Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ

«Ας ευχηθούμε να εξαλειφτεί η αμαρτία…»

Δημοσίευση: 11 Απρ 2015 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:57

«Εμείς απόψε, υπισχνούμεθα προς τον Κύριο ότι έτσι θα προσπαθήσουμε να ζούμε, ώστε να αποτελούμε μύρα ευώδη, τα οποία θα προσφέρουμε στην ταφή Του, προς δόξα του τιμίου ονόματός Του. Να ευχηθούμε εις αλλήλους, να εξαλειφτεί η αμαρτία, που είναι δυσώδης, που μας περιάγει στους κόσμους της θλίψεως και της οδύνης. Να είμαστε αυτοί, για τους οποίους ο Κύριος δικαίως έφθασε μέχρι του Σταυρού και του Άδου, εθελουσίως…».

 Με αυτή την προτροπή, ολοκλήρωσε χθες το βράδυ την ομιλία του ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, από την εξέδρα της Κεντρικής πλατείας, όπου, κατά την παράδοση πολλών ετών, έγινε η έξοδος του Επιταφίου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου και η συνάντηση των Επιταφίων κεντρικών εκκλησιών της Λάρισας. Επιπλέον, ο μητροπολίτης σημείωσε ότι: «Από όλα τα αρώματα τα ωραία, από όλα τα μύρα και τα έλαια τα ευώδη, το καλύτερο είναι το καλό όνομα. Σα να μας λέει δηλαδή ο εκκλησιαστής, ότι όπως οι μυροφόρες προσέφεραν μύρα στον Κύριο, εμείς καλούμαστε να προσφέρουμε τον ευώδη βίο μας. Δηλαδή, βίο καθαρό και ευώδη. Η αμαρτία είναι δυσώδης κι επομένως εμείς απόψε μαζί με τα μύρα της αγάπης μας, καλούμαστε να προσφέρουμε μύρο πνευματικό την ίδια τη ζωή μας. Να γίνουμε Χριστού ευωδία, να μυρίζει και να ευωδιάζει με τα έργα του σε αυτό τον κόσμο…

Με τη βελτίωση και του καιρού, ο κόσμος που συγκεντρώθηκε σε όλη τη διαδρομή και ειδικά στην Κεντρική πλατεία, ήταν πάρα πολύς και χιλιάδες συνόδεψαν και τους άλλους έξι επιταφίους ναών, που κατέφθασαν στην πλατεία και ήταν οι εξής: Αγίου Νικολάου, Αγίου Αθανασίου, Αγίου Χαραλάμπους, Ζωοδόχου Πηγής, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Από πλευράς αρχών παρέστησαν: Οι βουλευτές κ. Β. Κόκκαλης και Χρ. Κέλλας, ο διοικητής 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Ιωάννης Ηλιόπουλος, ο αρχηγός ΤΑ αντιπτέραρχος Χρ. Χριστοδούλου, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, ο περιφερειακός Διευθυντής ΕΛΑΣ Θεσσαλίας ταξίαρχος Νικ. Γιανέλλος, ο διοικητής ΠΥ Λάρισας πύραρχος Κων. Σκούπρας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρ. Παπαχαραλάμποιυς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Δημ. Τάχος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι προσκεκλημένοι. Φέτος, λόγω και των έργων ανάπλασης στον λόφο του Φρουρίου, υπήρξε μέριμνα και απελευθερώθηκε χώρος, για να σχηματιστεί η πομπή, που κατευθύνθηκε διά της οδού Πολυκάρπου προς την Κεντρική πλατεία, με επικεφαλής, όπως πάντα τη φιλαρμονική του ΔΩΛ.

Ε. Ρ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass