Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ Λ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

«Δεν υπάρχει κανένας άμεσος κίνδυνος»

* Δεν αποτελεί δεσμευτικό παράγοντα του έργου η υψομετρική διαφορά, σύμφωνα με την Υπηρεσία

Δημοσίευση: 10 Απρ 2015 11:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:57

Δεν υπάρχει κανένας άμεσος κίνδυνος φθοράς περιουσιακών στοιχείων από τα όμβρια ύδατα, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε ανακοίνωσή της, με την οποία απαντά στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Ε» που αφορούσε στις διαμαρτυρίες πολιτών για την υψομετρική διαφορά μεταξύ των έργων (συγκεκριμένα του πεζοδρομίου του παραδρόμου) επί της Λεωφόρου Καραμανλή και των αυλών τους, η οποία με τις πρόσφατες βροχές έφερε, σύμφωνα με τους ίδιους, τα νερά στις ιδιοκτησίες των προκαλώντας τους προβλήματα αλλά και ανησυχίες για το μέλλον.

Στην ανακοίνωσή της η Διεύθυνση των Τεχνικών Έργων τονίζει πως η υψομετρική διαφορά του έργου με τις οικοδομές με έτος κατασκευής προ του 2001 δεν μπορεί να αποτελέσει δεσμευτικό παράγοντα για την κατασκευή του.

Πιο αναλυτικά η απάντηση αναφέρει τα εξής:

«Σε απάντηση στο δημοσίευμα της 9/4/2015 της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» σχετικά με τις παρόδιες ιδιοκτησίες της οδού Καραμανλή, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Η εγκεκριμένη μελέτη του έργου «Κατασκευή Λεωφόρου Καραμανλή Λάρισας (Παλαιά Ε.Ο. Αθηνών-Θεσ/νίκης από την οδό Διγενή Χ.Θ. 5+700 μέχρι την οδό Βαρδουσίων Χ.Θ. 6+630)» έχει συνταχθεί από το μελετητικό γραφείο ΑΘ. Γεωργίου και Συνεργάτες και έχει επικαιροποιηθεί το 2011.

2. Κατά την επικαιροποίηση λήφθηκε υπόψη ο κυκλοφοριακός φόρτος της οδού, η έντονη εμπορική δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή, καθώς και η υφιστάμενη κατάσταση - υψόμετρα των παρόδιων ιδιοκτησιών. Έτσι διαμορφώθηκε μηκοτομή της αρτηρίας και των παραπλεύρων οδών, ώστε να υπάρχει ομαλή απορροή των ομβρίων υδάτων των οδών και των πεζοδρομίων – νησίδων, ώστε σε καμία ιδιοκτησία να μην θίγεται από τα όμβρια ύδατα των οδών.

3. Η κατασκευή των πεζοδρομίων είναι με κλίση προς τις οδούς και ικανό πλάτος για συνεχή, ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία πεζών και ΑΜΕΑ.

4. Οι οικοδομές με έτος κατασκευής μετά το 2001, έχουν την υποχρέωση να προσαρμοστούν στο υψόμετρο της συγκεκριμένης μελέτης δεδομένου ότι εκδίδεται βεβαίωση υψομέτρου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.

Οι παλαιότερες οικοδομές έχουν κατασκευαστεί σε υψομετρική στάθμη η οποία αποτελούσε επιλογή του τότε κατασκευαστή ή ιδιώτη. Γι’ αυτό υπάρχουν ιδιοκτησίες με διαφορετικά υψόμετρα, στο εύρος κατασκευής του έργου, που δεν μπορούν όμως να αποτελέσουν δεσμευτικό παράγοντα για την κατασκευή του.

Η Υπηρεσία μας προ της έναρξης του έργου έχει εντοπίσει όλες τις ιδιοκτησίες με διαφορετικό υψόμετρο από το εγκεκριμένο υψόμετρο της μελέτης των πεζοδρομίων, για τις οποίες δεν υπάρχει κανένας άμεσος κίνδυνος φθοράς περιουσιακών στοιχείων από τα όμβρια ύδατα της ιδιοκτησίας τους, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα και έχει δρομολογήσει την ομαλή προσαρμογή τους με την υπό κατασκευή οδό.

Το έργο έχει εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κατασκευής με προτεραιότητα συγκεκριμένων εργασιών, για να αντιμετωπίσει την ανεξέλεγκτη διέλευση των πεζών, την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, τον αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο, την ομαλή λειτουργία όλων των επιχειρήσεων και τις προσβάσεις των ιδιοκτησιών».

 

ΦΩΤ.: Οι προ του 2001 οικοδομές κατασκευάζονταν σε υψομετρικές στάθμες επιλογής του κατασκευαστή ή ιδιώτη και ως εκ τούτου δεν δεσμεύουν το σημερινό έργο, αναφέρουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass