ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

Κίνδυνος πυρκαγιάς από τα χορταριασμένα οικόπεδα

Αντιπυρικός συντονισμός για την προστασία της Λάρισας

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2013 16:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:30

Ιδιαίτερα ανήσυχος, εξαιτίας της βροχερής χρονιάς που είχε σαν αποτέλεσμα να θεριέψει η βλάστηση στα ακαθάριστα οικόπεδα της πόλης, εμφανίστηκε ο Κ. Τζανακούλης στην πρωινή σύσκεψη για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών. «Ανησυχώ πάρα πολύ, είναι χιλιάδες τα ακαθάριστα οικόπεδα, ιδιωτών που δεν συμμορφώνονται αλλά και δημοσίων οργανισμών. Είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά», είπε ο δήμαρχος που έδωσε εντολή στη δημοτική αστυνομία να σταλούν ξανά έγγραφα σε υπηρεσίες και οργανισμούς του Δημοσίου απαιτώντας τον καθαρισμό χώρων που τους ανήκουν.

Τον καθαρισμό των οικοπέδων από τα χόρτα ζήτησε και ο διοικητής Πυροσβεστικής Θεσσαλίας Νίκος Μιχαλάκης, διαβεβαιώνοντας ότι, παρά τον φόρτο εργασίας με την δασοπροστασία, η υπηρεσία μεριμνά και για την προστασία της πόλης.

Ο δήμαρχος, αναφερόμενος στις οικονομικές δυσκολίες και την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει ο δήμος, εξήγησε ότι για τον καθαρισμό των χόρτων έχουν επιστρατευτεί και συνεργεία ιδιωτών. Και στηλίτευσε για άλλη μια φορά την αδιαφορία ιδιωτών που όχι μόνο δεν ξεχορταριάζουν τα οικόπεδά τους αλλά προσφεύγουν ακόμη και δικαστικά εναντίον του δήμου επειδή η υπηρεσία παραβιάζει περιφράξεις για να μπει να καθαρίσει. Επέκρινε επίσης και κάποιους «υπερευαίσθητους» που εμποδίζουν με τη στάση τους να εφαρμοστεί εγκαίρως ζιζανιοκτονία, με ακίνδυνες μεθόδους, ώστε να καθαριστούν εύκολα μεγάλες ελεύθερες εκτάσεις.

Η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας Λάρισας, που συγκλήθηκε με εντολή της κυβέρνησης για προετοιμασία σε ολόκληρη τη χώρα λόγω του επικείμενου θέρους, ασχολήθηκε και με την αντισεισμική προστασία, με τον Κ. Τζανακούλη να επαναλαμβάνει ότι η Λάρισα είναι προετοιμασμένη για την απευκταία περίπτωση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει σεισμό, σημειώνοντας ότι έχει ληφθεί μέριμνα για τις αναγκαίες υποδομές φιλοξενίας πληθυσμού στην εγκατάσταση της Σκεπαστής στη Νεάπολη. Από την πλευρά του ο διοικητής της Πυροσβεστικής επικέντρωσε στην υπόθεση διαχείρισης του αναμενόμενου πανικού στον πληθυσμό σε περίπτωση σεισμού.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Γιάννης Οικονόμου, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λέτσιος, οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας Δήμου Λαρισαίων Χρήστος Νίκου και Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Χρήστος Καραμπούζης, στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ο διευθυντής της δημοτικής αστυνομίας Θοδ. Κυρόπουλος, ο Ηλίας Καραφύλλης εκπροσωπώντας την υπηρεσία καθαριότητας και άλλα υπηρεσιακά στελέχη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass