Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ σε υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2013 16:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:24
Τους εργαζομένους στη Διεύθυνση Πρασίνου Δήμου Λαρισαίων, καθώς και στο Κυνοκομείο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας, με τη βουλευτίνα Ηρώ Διώτη και το μέλος της Ν.Ε. Γιώργο Γκόγκο. Αφορμή της επίσκεψης αποτέλεσε η εφαρμογή του Ν.4093/2012 -ο οποίος προβλέπει απολύσεις δημοσίων/δημοτικών υπαλλήλων, καθώς και διατάξεις που βάλουν ευθέως κατά της αυτοτέλειας των ΟΤΑ-, αλλά και η υλοποίηση των στόχων της ελληνογερμανικής συνεργασίας, που αφορά και στην παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και άλλων υπηρεσιών σε ιδιώτες.
Το κλιμάκιο συζήτησε με τους υπαλλήλους και το θέμα της αναδιάρθρωσης των Οργανογραμμάτων των Δήμων που έχει “ανοίξει” εσχάτως η τρικομματική κυβέρνηση και το οποίο, δυνάμει των διατάξεων του 4093/2012, μπορεί να οδηγήσει σε νέες περικοπές προσωπικού και απολύσεις όσων εργαζομένων “περισσεύουν”.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, το κλιμάκιο επεσήμανε: «Με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ και τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, η μνημονιακή κυβέρνηση μετατρέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε εργαλείο εφαρμογής αυτής της πολιτικής και σε εισπρακτικό μηχανισμό στην υπηρεσία των ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων, καταργώντας με το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ την ίδια την ουσία της Αυτοδιοίκησης. Η ιδιωτικοποίηση της διαδικασίας διαχείρισης των απορριμμάτων θα μετακυλήσει όλο το κόστος στους δημοτικούς φόρους που θα αυξηθούν τέσσερις και πέντε φορές παραπάνω, επιβαρύνοντας και συμπιέζοντας ακόμη περισσότερο τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.
Επίσης, με τις πρόσφατες τροποποιήσεις του Πειθαρχικού Δικαίου των δημοσίων και δημοτικών/κοινοτικών υπαλλήλων επιχειρούν να στήσουν μία βιομηχανία παραγωγής επιόρκων, προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο –που έχει άλλωστε ζητήσει η τρόικα-, αλλά και να επιτευχθεί η μείωση των κρατικών δαπανών μέσω της μείωσης του προσωπικού λόγω απολύσεων αλλά και των αποδοχών για όσο διαρκεί η αυτοδίκαιη αργία.
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, μαζί και με όλους τους υπολοίπους εργαζόμενους, θα δώσουν ηχηρή απάντηση αντίστασης στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, με την ενδυνάμωση και μαζικοποίηση των αγώνων τους».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass