ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΔΡΑΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ «ΑΝΤΙΔΡΑ»

Στέφανον εξ ακανθών…

Δημοσίευση: 10 Απρ 2015 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:57

Κορυφώνεται σήμερα Μ. Παρασκευή το Θείο Δράμα, χωρίς όμως τη συμμετοχή του… καιρού, που επιμένει να μην συμβαδίζει με την παράδοση, που τον θέλει να «συμμετέχει» με τον τρόπο του, στον γιορτασμό του Πάσχα. Βεβαίως, το κρύο δεν απέτρεψε τους χριστιανούς να προσκυνήσουν με συντριβή στους ιερούς ναούς, που όπως κάθε φορά, κατακλύστηκαν από πιστούς, χθες το βράδυ, οι οποίοι παρακολούθησαν: Τον ιερό Νιπτήρα, το πλύσιμο δηλαδή των ποδών των μαθητών από τον Χριστό, δείχνοντας την έμπρακτη εφαρμογή του «ο πρώτος ουν υμών έστω πάντων διάκονος». Το Μυστικό Δείπνο, δηλαδή την παράδοση του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας. Την αρχιερατική προσευχή του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών και την προδοσία του Ιούδα, δηλαδή την αρχή του Θείου  Πάθους, μέσα από τα δώδεκα ευαγγέλια και τους ψαλμούς.

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ο των αγγέλων Βασιλεύς….» άκουσαν οι πιστοί, στην κορύφωση της βραδινής λειτουργίας της Μ. Πέμπτης και αποχώρησαν αργά το βράδυ, με το «Ο εμπτυσμούς και μάστιγας και κολαφισμούς και σταυρόν και θάνατον υπομείνας δια την ημών σωτηρίαν, Χριστός ο αληθινός Θεός ημών…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass