ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Να αποσυρθεί η τροπολογία για το «φακελάκι»

Δημοσίευση: 20 Απρ 2013 2:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:44
 «Να σταματήσει η επιχειρούμενη νομιμοποίηση στο «φακελάκι» και η φαλκίδευση της σχέσης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα νοσοκομεία, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω μισθολογική υποβάθμιση και θα επιβαρύνει την ήδη δύσκολη κατάσταση των αυτοαπασχολούμενων γιατρών» ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, τα μέλη του οποίου πραγματοποίησαν γενική συνέλευση προχθές βράδυ στο ξενοδοχείο «Διόνυσος».
Ο πρόεδρος του ΙΣΛ, Ντίνος Γιαννακόπουλος, ενημέρωσε τους παρευρεθέντες για τις τρέχουσες εξελίξεις ενώ στο πλαίσιο της συνέλευσης «καταγγέλθηκε η ανυπαρξία διαλόγου της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τα θεσμικά όργανα του κλάδου, που προκλητικά και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των ιατρών κωφεύει και προχωρά από μόνη της άκριτα και αδικαιολόγητα σε επιλογές που αφορούν στην περίθαλψη και οδηγούν σε ανθρωπιστική κρίση».
Καταγγέλθηκε επίσης «η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση σ’ όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στην Υγεία, οδηγώντας στην αποτελμάτωση δημόσιο και ιδιωτικό σύστημα υγείας με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της περίθαλψης των πολιτών και την παράλληλη εξαθλίωση των λειτουργών υγείας».
Στη συνέλευση αποφασίσθηκε η διεκδίκηση αιτημάτων που μεταξύ άλλων αφορούν στην άμεση εξόφληση όλων των οφειλών παρελθόντων ετών προς τους γιατρούς, στην άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών των γιατρών που εργάζονται στις δημόσιες δομές υγείας. Εκφράσθηκε επίσης η αντίθεση στη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας (λέγοντας «ναι στα αξιόπιστα και ελεγμένα γενόσημα») αλλά και στην κατάργηση νοσοκομειακών κλινών, ενώ σημειώθηκε η ανάγκη επανασχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ, των συμβάσεων κλπ.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τοπικά θέματα η συνέλευση αποφάσισε τα εξής: «Ενίσχυση όλων των Κοινωνικών Ιατρείων, που λειτουργούν στην περιοχή ευθύνης μας. Να καλυφθεί το κόστος της νοσοκομειακής περίθαλψης ανασφάλιστων με σοβαρές παθήσεις και ιδιαίτερα παιδιών, μέσα από ειδικό καθεστώς χρηματοδότησης που υφίσταται νόμιμα στα νοσοκομεία της περιοχής μας. Να μπει τέλος στην υγειονομική δυσπραγία, που χαρακτηρίζει εδώ και αρκετό καιρό τις δημόσιες δομές υγείας της περιοχής μας.
Να λήξει άμεσα ο τραγέλαφος με τις «αυτοδίκαιες» αργίες και να σταματήσει η υποκίνησή τους από «ορισμένους κύκλους», που λειτουργούν με αντιιατρικό μένος και εμπάθεια. Να επαναπροσδιοριστεί ο προϋπολογισμός του ΠΓΝΛ, που κατακρεουργήθηκε με ευθύνη της Διοίκησής του, ώστε να επιλυθούν τα λειτουργικά προβλήματα και να αναβαθμιστεί ο εκπαιδευτικός του ρόλος.
Να ενεργοποιηθεί επιτέλους η διοικητική και λειτουργική συνένωση του ΠΓΝΛ-ΓΝΛ. Να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό το έργο της κατασκευής των 8 νέων κλινών στη ΜΑΦ του Γ.Ν.Λ., όπως αυτό εξαγγέλθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη Διοίκηση του νοσοκομείου, συγχρηματοδοτείται δε από εθνικούς πόρους και μέσω ΕΣΠΑ» και τέλος, «να σταματήσει η τρομοκράτηση των συναδέλφων μας που εργάζονται στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα δε όταν κάνουν χρήση του δικαιώματος της επίσχεσης εργασίας».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass