Κ. Αγοραστός: Στους δήμους οι λαϊκές αγορές

Δημοσίευση: 19 Απρ 2013 19:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:42

Την πάγια και διακηρυγμένη κατ’ επανάληψη δημοσίως θέση του να μεταφερθεί εξ ολοκλήρου η αρμοδιότητα των λαϊκών αγορών στους δήμους επανέλαβε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους. Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Λάρισας κ. Κώστας Τζανακούλης ξεκαθάρισε για την ομιλία του χθες στο ΔΣ της ΚΕΔΕ για το θέμα των λαϊκών αγορών: «Δεν αναφέρθηκα ούτε εννοούσα τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.  Κώστα Αγοραστό.

Την Ένωση Περιφερειών δεν είναι δυνατόν να την εκπροσωπεί ο αντιπρόεδρός της, την εκπροσωπεί ο πρόεδρός της, ο κ. Σγουρός», επισήμανε ο κ. Κ. Τζανακούλης, ενώ όσον αφορά την περιφέρεια Θεσσαλίας διευκρίνισε: «είναι γνωστό κι έχει δημοσιευθεί και στον τύπο ότι υπήρξε πρόσκληση της αντιπεριφερειάρχη κας Καραλαριώτου προς τους πωλητές λαϊκών αγορών να ανανεώσουν τις επαγγελματικές άδειές τους. Δεν είναι κρυφό».

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Αγοραστός  υπενθύμισε ότι έχει συγκαλέσει τρεις συσκέψεις για το θέμα των λαϊκών αγορών με τους δημάρχους και στελέχη των δήμων της Θεσσαλίας και έχει καταστήσει σαφή την θέση του (να μεταφερθεί η αρμοδιότητα στους δήμους) στην οποία και εμμένει.

Όσον αφορά την πρόσκληση της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας για την ανανέωση των αδειών στις λαϊκές αγορές, ο κ. Κ. Αγοραστός εξήγησε ότι «είναι επιβεβλημένο από το νόμο να ανανεωθούν οι άδειες καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα στους πωλητές λαϊκών αγορών. Ανανέωση των αδειών θα γίνει σ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας», συμπλήρωσε.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass