ΜΕ 936.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΣΠΑ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ 384000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΛ

Ετοιμη η ΜΑΦ ως το τέλος του έτους

* Ικανοποίηση Αγοραστού-Καραμπάτσα

Δημοσίευση: 18 Απρ 2013 2:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:40
Της Μαρίνας Αποστολοπούλου
Μέχρι το τέλος του 2013, υπολογίζεται ότι θα λειτουργήσει η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με την τοποθέτηση 8 νέων κλινών συμβάλλοντας σημαντικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη Θεσσαλία.
Τη σχετική ανακοίνωση έκαναν χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο διοικητής του ΓΝΛ Κώστας Καραμπάτσας εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας ποσό 384.000 ευρώ, προερχόμενο από εθνικούς πόρους για την ολοκλήρωση της ΜΑΦ (μέχρι σήμερα έχει διατεθεί από εθνικούς πόρους το πόσο των 1.060.000 ευρώ για το έργο). Ενώ, σχεδόν ταυτόχρονα, μέσα στις επόμενες μέρες υπογράφεται από τον περιφερειάρχη η απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ για την προμήθεια των 8 κλινών και του λοιπού τεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 936.550 ευρώ προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία. Τόσο ο κ. Αγοραστός όσο και ο κ. Καραμπάτσας που «δούλεψαν» το συγκεκριμένο θέμα με συνεχή διαβήματα και επισκέψεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων, προκειμένου να έχει αίσιο τέλος και να ενταθούν οι ρυθμοί εκτέλεσης, αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερη σημασία του έργου προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας, ενώ ευχαρίστησαν και όλους όσοι συνέβαλαν προς την κατεύθυνση αυτή.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός, μετά από αρκετά χρόνια και με τις συνεχείς προσπάθειες όλου του πολιτικού κόσμου και πολλών φορέων-συλλόγων και γιατρών, καταφέραμε μετά από απόφαση του υπουργού Α. Λυκουρέντζου, να εξασφαλίσουμε τις 384.000 ευρώ για τα κτιριακά. Στη συνέχεια σαν αιρετή Περιφέρεια ερχόμαστε για να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ τον εξοπλισμό αξίας 936.550 ευρώ για να μπορέσει να λειτουργήσει η ΜΑΦ.
Αυτό αποδεικνύει, παρατήρησε, ότι έχουμε ένα σχέδιο για την υγεία. Με τους λιγοστούς πόρους που διαθέτουμε, προσπαθούμε να κάνουμε πολλά. Μέσα από τον σχεδιασμό μας προσπαθούμε να καλύπτουμε, στα νοσοκομεία ολόκληρης της Θεσσαλίας, τις μεγάλες ανάγκες που παρουσιάζονται.
Παράλληλα ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για να ολοκληρωθεί το κτίριο και να έρθει η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ, για να καλύψει βάσει σχεδιασμού, τον εξοπλισμό αυτής της μονάδας.
Από την πλευρά του ο κ. Καραμπάτσας υπενθύμισε ότι πρόκειται για ένα «πολύπαθο έργο» το οποίο έχει διαδρομή αρκετών ετών και παρατήρησε ότι χωρίζεται σε δυο πυλώνες: ο ένας είναι η χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους της κατασκευής του έργου που αφορά στο κτιριακό μέρος. Στην διαδρομή αυτή κάναμε ένα πολύ μεγάλο αγώνα, σχολίασε, για την εξασφάλιση της χρηματοδότησής του. Οφείλουμε ευχαριστίες σε πολλούς ανθρώπους συνέχισε και πρώτιστα στον κ. Κ. Αγοραστό, στον κ. Φίλ. Σαχινίδη, στον κ. Χ. Κέλλα, τον ΥΠΕάρχη κ. Λ. Μακρή και βεβαίως στους υπουργούς Υγείας Α. Λοβέρδο, στον υπηρεσιακό υπουργό Χ. Κίτα και στον τωρινό Α. Λυκουρέντζο, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Π. Καλλίρη καθώς και στον Λ. Μακρή.
 Ο δεύτερος πυλώνας, αφορά στον εξοπλισμό της ΜΑΦ και στο κομμάτι αυτό σε διαρκή συνεννόηση με τον περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες της Διαχειριστικής Αρχής είχαμε προετοιμάσει τα τεχνικά δελτία για τον εξοπλισμό της, ώστε να είμαστε έτοιμοι να τα προχωρήσουμε παράλληλα. Προχθές ο κ. Λυκουρέντζος υπέγραψε την έγκριση σκοπιμότητας για τα 936.550 ευρώ που κοστίζει ο εξοπλισμός. Αυτό σημαίνει 8 νέα κρεβάτια ειδικής φροντίδας στη Θεσσαλία, που σημαίνουν λιγότερη διακομιδή των ασθενών, που κοστίζει ακριβά και μειώνει και την ταλαιπωρία του ασθενή και των οικείων του. Είναι ένα έργο μακράς πνοής, που αναβαθμίζει τη δημόσια υγεία και θεωρώ ότι δίνει προστιθέμενη άξια στο εγχείρημα για τη Θεσσαλία, τον πολίτη, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
 Εξάλλου ο διευθυντής της ΜΕΘ και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Απόστολος Κομνός, σημείωσε: «Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, που πρόκειται να γίνει ύστερα από την έγκριση χρηματοδότησης στο νοσοκομείο μας, θα ελαφρύνει κατά πολύ το έργο των εντατικών της περιφέρειας. Διότι είναι γνωστό ότι σε αυτές τις μονάδες οι άνθρωποι χρειάζονται πλήρη υποστήριξη από μηχανήματα αλλά όταν βγαίνουν από αυτά δεν είναι ακόμα σε θέση να προωθηθούν στα ανάλογα τμήματα ή στα κέντρα αποκατάστασης. Άρα εκεί θα μπορούν να νοσηλεύονται περιστατικά τα οποία θα φεύγουν από τη μονάδα εντατικής θεραπείας πριν προωθηθούν προς τους απλούς θαλάμους ή στα κέντρα αποκατάστασης και έτσι η μονάδα θα έχει ελεύθερα κρεβάτια για να υποδεχτεί νέους αρρώστους οι όποιοι θα χρειάζονται υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών».
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ακόμα η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Μαμάρα, ο γεν. διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, και ο διοικητικός διευθυντής του Γ.Ν. Λάρισας κ. Χαρ. Αποστολίδης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass