ΔΙΣΚΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΙ, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ

Τα πάθη των δισκοπωλείων...

* Τα διαδίκτυο έχει αντικαταστήσει τα σημεία πώλησης

Δημοσίευση: 08 Απρ 2015 10:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:53

Οι τιμές έχουν πέσει, το ίδιο και οι καταναλωτές! Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι εναπομείναντες ιδιοκτήτες δισκοπωλείων στην πόλη μας. Παλαιότερα στη Λάρισα υπήρχαν περισσότερα από 20 δισκοπωλεία και τότε το βινίλιο, η κασέτα και το CD που πρωτοεμφανιζόταν είχαν την τιμητική τους.

Οι γιορτές πάντοτε είναι η καλύτερη περίοδος για δώρα, είτε προς άλλους είτε προς τον εαυτό σου. Ειδικότερα η μυσταγωγία των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα επηρεάζει και μουσικά. Βυζαντινοί ύμνοι και ψαλμωδίες, δημοτικά και παραδοσιακά τραγούδια, ακόμη και ιερές ακολουθίες με τις κρυστάλλινες φωνές γνωστών ερμηνευτών, είχαν την τιμητική τους.

Η εβδομάδα των Παθών δεν φαίνεται να οδηγεί σε Ανάσταση των δισκοπωλείων, και όπως αναφέρθηκε οι τιμές δεν είναι η αιτία. Τέτοιες μέρες ειδικά οι τιμές είναι χαμηλότερες και υπάρχουν και ειδικές προσφορές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν καταστηματάρχες δίσκων, οι τιμές έχουν πέσει σε σύγκριση με τα παλαιότερα χρόνια ακόμη και κατά 70%. Την ίδια πτωτική πορεία όμως, έστω και σε μικρότερο βαθμό, ακολουθεί και η πελατεία. Μόνο οι πιο μεγάλοι σε ηλικία αγοράζουν δίσκους, αναφέρει ένας καταστηματάρχης και εξηγεί: βλέπεις από μια ηλικία και μετά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν να χειρίζονται καλά τους υπολογιστές και να κατεβάζουν τη μουσική δωρεάν από το διαδίκτυο όπως κάνουν οι νεότεροι. Πέραν τούτου υπάρχουν κι εκείνοι που θέλουν να έχουν αυθεντικές εκτελέσεις και ακούσματα, είναι οι συλλέκτες της μουσικής.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο έχουν παίξει και η διάθεση cd μέσω των εφημερίδων, όπως και οι αγορές cd και δίσκων μέσω του διαδικτύου, καθώς εκεί μπορεί εύκολα κανείς να βρει τον αγαπημένο του δίσκο σε καλύτερη τιμή σε σύγκριση με ένα κατάστημα δίσκων, οπότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το διαδίκτυο έχει βάλει το λιθαράκι του στη φθορά του συγκεκριμένου επαγγελματικού χώρου.

Αν και έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για την «ανάσταση» της δισκογραφίας σε τοπικό αλλά και γενικότερο πανελλαδικό επίπεδο, με την επανατοποθέτηση του βινιλίου στην αγορά, και πάλι τα αποτελέσματα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ενθαρρυντικά.

Σήμερα στο κέντρο της Λάρισας τα δισκοπωλεία μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass