Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία: «Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας»

Δημοσίευση: 07 Απρ 2015 18:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:53

Σε ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Λάρισας σημειώνεται πως «35 μέρες  απεργίας πείνας πολιτικών κρατουμένων σε διάφορες φυλακές της χώρας. Η κατάσταση της υγείας τους είναι κρίσιμη όχι μόνο για ανεπίστρεπτες βλάβες στην υγεία τους, αλλά και για την ίδια τη ζωή τους. Τα ελληνικά ΜΜΕ εξακολουθούν και αποσιωπούν τα αιτήματά τους, είτε τα παρουσιάζουν αποσπασματικά ή διαστρεβλωμένα. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο που δε περιλαμβάνει τη κατάργηση του τρομονόμου ( άρθρα 187 και 187 Α ) και του κουκουλονόμου

Η Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας στηρίζει των αγώνα των απεργών πείνας για την: Κατάργηση των άρθρων 187 και 187Α του ποινικού κώδικα- τρομονόμοι.  Οι νόμοι αυτοί είναι ο βασικός κορμός του καθεστώτος εξαίρεσης που έχει θεσπίσει το κράτος για να εξοντώνει τους αντιπάλους του.  Το άρθρο 187 θεσπίστηκε το 2001.Το 187Α προστέθηκε σε μεταγενέστερη περίοδο,  το 2004, ενόψει ολυμπιακών αγώνων. Με τους νόμους αυτούς τιμωρείται όποιος εντάσσεται σε παράνομη “οργάνωση”, ακόμη και αν τελικά δεν διέπραξε τίποτε άλλο παράνομο, δηλαδή αρκεί και μόνο η “ένταξη”, όπως φυσικά την ορίζει το κράτος, για να καταδικαστεί κανείς σε πολλά χρόνια φυλακή.

Στη πόλη μας γνωρίζουμε πολύ καλά τη χρήση του νόμου, όταν στην εξέγερση του 2008 οι ανήλικοι συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί ως «τρομοκράτες».  Επίσης αυτή την στιγμή 28 άτομα από τους  αγωνιζόμενους  ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική κατηγορούνται με βάσει τον τρομονόμο .

Κατάργηση του κουκουλονόμου.  Ο κουκουλονόμος ψηφίστηκε το 2009 ,  ήταν η απάντηση του κράτους στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και είχε έναν και μόνο σκοπό: Να καταστήσει την διαδήλωση κακούργημα.( χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του Μάριου Ζέρβα το 2010) Και φυσικά πρέπει να εισπνέεις υποχρεωτικά τα καρκινογόνα χημικά των μπάτσων στις πορείες, αφού απαγορεύεται να φορέσεις αντιασφυξιογόνα μάσκα ή έστω ένα μαντήλι καθώς αποτελούν και αυτά κάλυψη χαρακτηριστικών.

Κατάργηση φυλακών τύπου Γ'.  Οι φυλακές τύπου Γ είναι το ελληνικό αντίστοιχο της αμερικανικής φυλακής του Γκουαντανάμο. Φυλακές προορισμένες κυρίως για όσους το κράτος βάφτισε “τρομοκράτες”, δηλαδή για πολιτικούς κρατούμενους, αναρχικούς – κομμουνιστές και άλλους εχθρούς του κράτους, αλλά και για όσους φυλακισμένους “στασιάζουν” δηλαδή για απείθαρχους κρατούμενους

Οριοθέτηση της επεξεργασίας και χρήσης γενετικού υλικού (dna). Χρήση του dna θεσπίστηκε με τον πρώτο   τρομονόμο το 2001 και από τότε αποτέλεσε βασικό όπλο του κράτους για την ανακάλυψη “τρομοκρατών” παντού. Ελλιπέστατη τεχνικά ως μέθοδος, με αμφισβητούμενα αποτελέσματα.

 Απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας.  H αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των απεργών πείνας. Τα αιτήματα τους  έχουν τεράστια σημασία όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για οποιοδήποτε αγωνιζόμενο άνθρωπο. Είναι ένας αγώνας ενάντια στην καταστολή, στην επιβολή νόμων που έχουν χρησιμοποιηθεί για να τρομοκρατήσουν κινήματα και αγωνιστές των καθώς και ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης που δημιουργούνται στις ελληνικές φυλακές» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass