Στο Στρασβούργο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2013 21:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:57

Στο Στρασβούργο μετέβη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός όπου θα συμμετάσχει στην 24η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης, του κορυφαίου οργάνου εκπροσώπησης των τοπικών και περιφερειακών αρχών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Κογκρέσο είναι μια πολιτική συνάθροιση που αποτελείται από εκλεγμένους εκπροσώπους  τοπικής ή περιφερειακής εξουσίας, οι οποίοι ορίζονται από μια συγκεκριμένη διαδικασία. Τα 315 τακτικά μέλη, εκπροσωπώντας πάνω από 200.000 Ευρωπαϊκούς δήμους και περιφέρειες, χωρίζονται ανά εθνική αντιπροσωπεία και ανά πολιτική ομάδα. Η  συμβουλευτική του λειτουργία στο Συμβούλιο της Ευρώπης υπογραμμίζει το σπουδαίο ρόλο του, σε ότι αφορά την προώθηση ενός σύγχρονου μοντέλου τοπικής αυτοδιοίκησης που θα συμβαδίζει με τις ανάγκες των πολιτών.

Τα σημαντικότερα θέματα της 24ης Συνεδρίασης της Ολομέλειας είναι ο Προϋπολογισμός και οι πηγές χρηματοδότησης του Κογκρέσου για το 2014-2015, η Ευρώπη σε κρίση – προκλήσεις για την Τοπική και Περιφερειακή Δημοκρατία, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και η έναρξη της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας των Πόλεων και των Περιφερειών για την ένταξη των ROMA.

Ο κ.  Αγοραστός συμμετέχει ως αιρετός στην Επιτροπή Διακυβέρνησης (Governance  Committee) η οποία ασχολείται με θέματα διακυβέρνησης, δημόσιας οικονομίας, διασυνοριακής και διαπεριφερειακής συνεργασίας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και συνεργασίας ανάμεσα στα διακυβερνητικά όργανα. Παράλληλα θα συμμετέχει στις εργασίες του Επιμελητηρίου των Περιφερειών.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass