ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Έρευνα για οσμή σκανδάλου στο Νεκροταφείο

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2013 9:56 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:39

Τη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί το βάσιμο καταγγελίας για κατευθυνόμενη πελατεία, από δημοτικό υπάλληλο-συνταξιοδοτηθέντα πλέον, σε εργολάβους μνημείων στο νεκροταφείο που χρέωναν υπερβολικά τους συγγενείς, ανήγγειλε ο δήμαρχος Λαρισαίων κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Παράλληλα αποφασίστηκε να ελαφρυνθούν από το δυσβάστακτο τέλος οι δώδεκα οικογένειες που έχουν ανεγείρει ιδιαίτερα, μεγαλύτερα, οστεοφυλάκια για νεαρά μέλη τους που έχουν χάσει αλλά και να ισχύσει από δω και πέρα ένας μονάχα, ίδιος τύπος, οστεοφυλακίου για όλους ανεξαιρέτως.

Με 88 θέματα στην ημερήσια διάταξη, το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίαζε επί ώρες από χθες το απόγευμα. Αργά το βράδυ επρόκειτο να διεξαχθεί η συζήτηση έγκριση του Οικονομικού Προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Λαρισαίων για το έτος 2014, που αναμενόταν να εγκριθεί κατά πλειοψηφία με την αντιπολίτευση φυσικά να καταψηφίζει.

*Νωρίτερα, οι παρατάξεις της  αντιπολίτευσης, με πρωτοβουλία του Απ. Καλογιάννη, έθεσαν θέμα λειτουργίας και υποβάθμισης του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή την πληθώρα των θεμάτων που εισάγονται για συζήτηση σε κάθε συνεδρίαση. Ο πρόεδρος Σπ. Μπαρμπούτης αντέτεινε ότι αυτή τη φορά με την πίεση των προθεσμιών λόγω της λήξης του έτους αυξήθηκε ο αριθμός των θεμάτων που εισήγαγαν για έγκριση οι υπηρεσίες του Δήμου.

*Κατά πλειοψηφία επίσης εγκρίθηκε η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, με την αντιπολίτευση να επικαλείται τη διαφωνία που είχε εκφράσει ο σύλλογος δημοτικών υπαλλήλων και τη δημοτική αρχή να υπερασπίζεται τον ορθολογικό χαρακτήρα της εισήγησης που είχε υποβληθεί ως προϊόν εργασίας των διευθυντικών στελεχών του Δήμου και στην οποία δήλωσε ότι δεν είχε ανάμιξη.

Ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι υπάρχει πρόβλημα από την έλλειψη Επιτρόπου, στο να διαχυθούν γρήγορα στην τοπική οικονομία οφειλόμενα χρήματα, διαβεβαίωσε ότι εντός της εβδομάδας θα πληρωθούν οι υπάλληλοι του καταργηθέντος ΔΟΠΑΕΛ που μένουν απλήρωτοι πάνω από δύο μήνες.

*Στις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από την αντιπολίτευση για το κόστος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ο δήμαρχος απάντησε ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις οι οποίες χρειάζονται. «Αυτό που δεν χρειάζεται είναι η μιζέρια», είπε. Και επιτέθηκε στον Γ. Σούλτη της μείζονος αντιπολίτευσης. «Μια ζωή είστε στη μιζέρια, στο κουτσομπολιό, την καταγγελία και το κατινίστικο. Κάντε τα ίδια με τον προηγούμενο αρχηγό σας. Αλλάξτε το μοτίβο. Αλλιώς ο κόσμος θα σας έχει μια ζωή στην αντιπολίτευση, που ούτε κι αυτή την κάνετε σωστά…». Στην επίθεση του δημάρχου αντέδρασε ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Καφφές ενώ ο Γ, Μπαρτζώκης  δήλωσε αυτοβούλως ότι συμμερίζεται απόλυτα τις απόψεις που διατύπωσε ο Κ. Τζανακούλης.

*Το θέμα με το Νεκροταφείο ανέκυψε εξαιτίας της παρουσίας στην αίθουσα γονέων που έχουν χάσει παιδιά σε νεαρή ηλικία και οι οποίοι είχαν ζητήσει να κατασκευάσουν στη μνήμη τους διαφορετικά οστεοφυλάκια, μεγαλύτερα από τα συνήθη, ορισμένα και τύπου εικονοστασίου. Πρόκειται για 12 περιπτώσεις συνολικά. Ο δήμος, θέλοντας να βάλει φρένο, αποφάσισε να ισχύσει ως αποτρεπτικό μέτρο η επιβολή αρχικού τέλους δημιουργίας τέτοιων οστεοφυλακίων ύψους από 300 έως 2.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος και αντιστοίχως ετήσιο τέλος διατήρησης από 60 έως 400 ευρώ. Τελικά μετά από τη διαμαρτυρία των θιγομένων, την καταγγελία που διατύπωσαν ότι υπάλληλοι του δήμου τους είχαν υποσχεθεί ότι θα ήταν δωρεάν αλλά και τους κατηύθυναν σε συγκεκριμένους εργολάβους (κάποιος πλήρωσε για οστεοφυλάκιο-εικονοστάσι 3.500 ευρώ) αλλά και μετά τις επισημάνσεις σύμπασας της αντιπολίτευσης ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα και τη συζήτηση που ακολούθησε, ελήφθη η προαναφερθείσα απόφαση. Συγκεκριμένα για τις μέχρι τώρα δώδεκα περιπτώσεις να χαριστεί το εφάπαξ τέλος, να μειωθεί στο ένα τρίτο το ετήσιο τέλος και από τούδε και στο εξής να υπάρχει ένα μόνο είδος και μέγεθος οστεοφυλακίων με υο ισχύον ετήσιο τέλος των 20 ευρώ. Με τη ευκαιρία, από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπήρξαν καταγγελίες για «εμπόριο που έχει στηθεί στο νεκροταφείο» με αναφορά και στην υπόθεση «ανάμματος των καντηλιών». Θέματα που όπως υποσχέθηκε ο δήμαρχος θα εξεταστούν στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελιών.

                                                                                       Σωτ. Ζαχαριάς

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass