ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΗΡ. ΛΙΟΛΙΟΥ

«Δεν ζητώ χρίσμα από κανένα κόμμα»

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2013 3:14 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:39
 Ο υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Ελασσόνας Ηρακλής Λιόλιος σε δήλωσή του σημειώνει τα εξής: «Υστερα από δημοσίευμα που αναφέρεται στο όνομά μου στον τοπικό Τύπο είμαι υποχρεωμένος για άλλη μια φορά να ξεκαθαρίσω τις θέσεις μου γιατί υπάρχει παραπληροφόρηση και διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα.
Δεν αρνήθηκα το παρελθόν μου και ούτε ντρέπομαι γι’ αυτό. Για την αλήθεια και μόνο παραθέτω τα αντικειμενικά γεγονότα. Ήμουν πρόεδρος κοινότητας Δολίχης με στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΚΚΕ εσ. Εκλέχτηκα νομαρχιακός σύμβουλος επαρχίας Ελασσόνας δύο διετίες, την πρώτη με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ,ΚΚΕ εσ., τη δεύτερη με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ εσ.
Ήμουν επικεφαλής συνδυασμού με χρίσμα ΠΑΣΟΚ και στήριξη του Συνασπισμού και του ΔΗΚΚΙ για τον Καποδιστριακό Δήμο Ελασσόνας. Δέχτηκα την τιμητική θέση του αντιπροέδρου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας χωρίς μισθό.
Πηγαινοερχόμουν στο Γ.Ν. Λάρισας από το σπίτι μου στην Ελασσόνα καθημερινά για περίπου έξι μήνες χωρίς να ζημιώσω το Ελληνικό Δημόσιο ούτε ένα ευρώ. Παραιτήθηκα από το Γ.Ν. Λάρισας μετά την ΕΔΕ που διενέργησα για την υπόθεση των ξεχασμένων ασκών αίματος που πήρε πανελλήνια δημοσιότητα.
 Η παραίτησή μου έγινε με επιστολή μου στον τότε πρωθυπουργό της χώρας μας κ. Γ. Παπανδρέου και δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο. Αφού πρώτα είχα ενημερώσει την κ. Ξενογιαννακοπούλου, υπουργό Υγείας, την κ. Γεννηματά υφυπουργό Υγείας και μετά από ανασχηματισμό, τους κ. Λοβέρδο, υπουργό Υγείας, κ. Τιμοσίδη, υφυπουργό Υγείας και βουλευτές του νομού Λάρισας.
Το πόρισμα της ΕΔΕ το έστειλα στο Σώμα Ελεγκτών Υπηρεσίας Υγείας, στην 5η ΥΠΕ, στο Υπουργείο Υγείας, στη Δικαιοσύνη. Αν και μου προτάθηκε κατόπιν έμμισθη θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Λάρισας, προτίμησα να καταγγείλω τα οικονομικά συμφέροντα στην υγεία και να παραιτηθώ. Θεωρώ ότι έκανα το καθήκον μου ως Έλληνας πολίτης με ευθύνη και συνέβαλα και εγώ στο να προμηθευτούμε σήμερα αντιδραστήρια για τον μοριακό έλεγχο των αιμάτων με το ποσό των 6 εκ. ευρώ, ενώ παλαιότερα προμηθευόμασταν την ίδια ποσότητα αντιδραστηρίων με 28 εκ ευρώ, μια διαφορά σημαντικότατη των 22 εκατομμυρίων ευρώ.
Σήμερα οι συνθήκες στη χώρα μας είναι τέτοιες που απαιτούν συναίνεση για να βγούμε από την κρίση. Οι καιροί είναι δύσκολοι και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή, το ζητάνε οι νέοι μας, το ζητάνε όλοι.
Όπως δήλωσα και στα μέσα μαζικής επικοινωνίας σε πρόσφατη συνέντευξή μου θέλω να δημιουργηθεί ένας συνδυασμός ακηδεμόνευτος και με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.
Ξεκαθαρίζω ότι δεν ζητώ από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε και από άλλες πολιτικές δυνάμεις χρίσμα υποψήφιου δημάρχου. Ζητώ από όλους τους πολίτες του δήμου μας τη στήριξη για κάτι νέο. Προσωπικά θέλω το βράδυ των εκλογών ο συνδυασμός μου να μην έχει το χρώμα κανενός κόμματος. Σε αυτήν την προσπάθεια έχουν όλοι και όλες θέση με αντίπαλο μόνο τα προβλήματα του τόπου» καταλήγει ο κ. Λιόλιος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass