ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Συναυλία - αφιέρωμα στην πολυετή προσφορά της «Ε» στον πολιτισμό

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2013 2:18 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:37
Με μια μουσική πανδαισία, μέσα από κλασικά έργα του S. Barber, του W. Mozart και του F. Mendelssohn, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων «μάγεψε» τους Λαρισαίους, σε μια ξεχωριστή συναυλία, χθες βράδυ, στο κατάμεστο ΔΩΛ, στο πλαίσιο της οποίας τιμήθηκε η «Ε» και η εκδότρια - διευθύντρια της Δανάη Δημητρακοπούλου, για την πολυετή προσφορά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «Ελευθερία» στον πολιτισμό.
Μια πανηγυρική συναυλία, που διοργανώθηκε από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και συνέπεσε με τη συμπλήρωση, φέτος, 91 ετών καθημερινής παρουσίας της εφημερίδας «Ελευθερία». Με τον πρόεδρο του ΔΩΛ Κων. Γιαννούλα, ανοίγοντας την εκδήλωση, να σημειώνει την πολυφωνία της εφημερίδας, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι «ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία», από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές, στηρίζει με πολλαπλούς τρόπους το Ωδείο και προπάντων τη Συμφωνική Ορχήστρα και το έργο της».
Στην προσφορά της «Ε» αναφέρθηκε και η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Λαρισαίων Νέλη Βασβατέκη, η οποία θύμισε στους παρευρεθέντες τον αείμνηστο εκδότη της «Ε» Τάκη Δημητρακόπουλο ο οποίος είχε πει πως «κάθε τέτοια ημέρα, ανήμερα του Αγ. Ελευθερίου, η εφημερίδα αλλάζει χρόνο».
Η κ. Βασβατέκη έκανε αναλυτική αναφορά στον ρόλο της «Ε», που όπως είπε χαρακτηριστικά «διατηρεί την ταυτότητα του τόπου μας με την ανάδειξη όλων των πτυχών της δημόσιας ζωής της Λάρισας. Πάντα δίπλα στον απλό πολίτη, στον παραπονούμενο, στον αδικημένο, πλάι στον άνθρωπο, με απροκάλυπτο συναισθηματισμό και ευαισθησία. Τα θέματα και τα ζητήματα τούτης της πόλης μπαινοβγαίνουν στα γραφεία της και καταγράφονται ζητώντας λύσεις».
«Η «Ελευθερία», πρόσθεσε η ομιλήτρια, επέστρεψε μεγάλο μέρος από την αγάπη και την έμπρακτη στήριξη της λαρισινής κοινωνίας και του κόσμου, στην πόλη και τον νομό. Αμέτρητες οι δωρεές, οι επιχορηγήσεις και οικονομικές ενισχύσεις προς φορείς, συλλόγους και κοινωνικές ομάδες. Βοήθησε όσο μπορούσε, όπου μπορούσε. Θα αρκούσε να αναφέρουμε μόνο το ίδρυμα για τα αυτιστικά παιδιά...
Ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή της στην ανάγκη διατήρησης και προβολής των σπουδαίων δομών πολιτισμού που ανθούν στην πόλη μας και στον νομό. Ανελλιπής η παρουσίαση όλων των εκδηλώσεων και των δρώμενων των φορέων και των συλλόγων. Τιμά, εκτιμά και περιθάλπει καθετί πολιτιστικό και εκπολιτιστικό που εξυψώνει την πόλη μας και τον νομό μας. Αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα της και αγκαλιάζει τους ποιητές, τους λογοτέχνες, τους συγγραφείς, σμιλεύει τη μνήμη και προβάλλει τη δημιουργία των γλυπτών, δίνει τα πιο λαμπερά χρώματα δώρο στους ζωγράφους, αναγνωρίζει και προβάλλει το τάλαντο των ηθοποιών.
Η «Ελευθερία» και η κ. Δανάη Δημητρακοπούλου συνδέονται στενά με την πορεία της ορχήστρας μας, με όλες τις σημαντικές της στιγμές. Με πράξεις που εκφράζουν την αγάπη της προς την ορχήστρα, με αληθινό ενδιαφέρον για την ορχήστρα και το σημαντικό έργο που επιτελεί, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην κλασική μουσική, η κ. Δανάη, ως μέλος του συλλόγου μας, συμπαραστάθηκε ενεργά στην προσπάθειά της και συνέβαλε στην ανοδική της πορεία. Δήλωσε επανειλημμένα, διακριτικά και αθόρυβα παρούσα», κατέληξε η κ. Βασβατέκη.
«Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας», τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Κων. Τζανακούλης απευθυνόμενος στην κ. Δημητρακοπούλου «να σας τιμήσουμε μέσω της Συμφωνικής Ορχήστας Νέων, που αποτελεί το καύχημά μας. Ορχήστρα που αν δεν είχε τη δική σας βοήθεια δεν θα μπορούσε να σταθεί».
Ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος παρέλαβε τις τιμητικές πλακέτες, τόσο από τον κ. Τζανακούλη όσο και από την κ. Βασβατέκη, σημειώνοντας προς το κοινό ότι «οι πλακέτες ανήκουν σε εσάς, στο προσωπικό της «Ε» και στην κ. Δημητρακοπούλου που φροντίζει καθημερινά, μια αδέσμευτη εφημερίδα να βρίσκεται στην πόρτα σας».
Πριν τη συναυλία, ο κ. Γιαννούλας και η κ. Βασβατέκη, προσέφεραν ανθοδέσμη στην κ. Δημητρακοπούλου, ενώ ξεχωριστή στιγμή της χθεσινής βραδιάς, αποτέλεσε όταν ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Λαρισαίων Χρ. Κτιστάκης, σημειώνοντας την «πολυετή προσφορά της «Ε» στον πολιτισμό, που είναι πάντα δίπλα μας, στα μεγάλα πολιτιστικά ραντεβού της πόλης μας» και για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, όπως είπε στην κ. Δημητρακοπούλου, της αφιέρωσε ένα «Νυχτερινό» του Φρ. Σοπέν.
Η μουσική βραδιά περιελάμβανε το adagio για έγχορδα του S. Barber, το κοντσέρτο Κ488 του W.A. Mozart με σολίστ στο πιάνο την καθηγήτρια του Δ.Ω.Λ. Ιωάννα Σιοπούδη και την 4η (Ιταλική) συμφωνία του F. Mendelssohn, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων να καταχειροκροτείται.
Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν, ο μητροπολίτης Λάρισας σεβ. Ιγνάτιος, ο βουλευτής Χρ. Κέλλας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρ. Καραλαριώτου, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Μ. Μαμάρα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων Σπ. Μπαρμπούτης, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Αθ. Μαμάκος, η δημοτική σύμβουλος Ελ. Ξυνοπούλου, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Λάρισας Ε. Λιακούλη, ο πρόεδρος της Ιατρικής Λάρισας Ι. Στεφανίδης, ο διευθυντής του ΔΩΛ Απ. Αλεξίου, το μέλος του Δ.Σ. της «Ε» Κων. Ευθυμίου, ο διευθυντής σύνταξης της «Ε» Χρ. Τσαντήλας και πλήθος συμπολιτών.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass