ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ - ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

Δωρεάν νερό και μείωση 20% των τελών φωτισμού και καθαριότητας!

* Θεσπίζονται κοινωνικά τιμολόγια που αναμένεται να ανακουφίσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό πολλών που το έχουν ανάγκη

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2013 2:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:33
Του Νίκου Γουργιώτη (Γραφείο «Ε» στην Αγιά)
Ανάσα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες της περιοχής τους προσπαθούν να δώσουν η Δημοτική Αρχή και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Αγιάς μετά από πρωτοβουλία και εισήγηση του δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα για παροχή σ’ αυτές δωρεάν νερού και μείωση 20% των τελών φωτισμού και καθαριότητας.
Οι ιδιαιτέρως σημαντικές αυτές παρεμβάσεις, που πλαισιώνονται και με άλλες που έχουν να κάνουν με το σύνολο του πληθυσμού, αφού εγκριθούν – όπως αναμένεται – η μεν πρώτη στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ και όλες μαζί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα, αφορούν όσους έχουν ατομικό εισόδημα ως 3.000 ευρώ και οικογενειακό ως 6.000.
Γι’ αυτούς, λοιπόν, για κύριες κατοικίες, τα 20 πρώτα κυβικά νερού το τρίμηνο θα παρέχονται δωρεάν, ενώ μειώνονται κατά 20% τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, που βεβαιώνονται μέσω της ΔΕΗ.
Ο δήμαρχος της Αγιάς, βλέποντας την οικονομική δυσπραγία πάρα πολλών, πια, νοικοκυριών, αλλά και την αδυναμία του κόσμου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του μέσα σ’ αυτήν τη βαθιά οικονομική κρίση και στην αρχή ενός πολύ δύσκολου, όπως όλα δείχνουν, χειμώνα, προχωρά ακόμη περισσότερο εισηγούμενος και ένταξη των τριτέκνων στην κατηγορία των πολυτέκνων, ώστε να απολαμβάνουν κι αυτοί μείωση 50% στο τιμολόγιο του νερού.
Τέλος, προτείνει στη ΔΕΥΑ να μπορούν πλέον όλοι οι καταναλωτές να επιλέξουν μια από τις τρεις παροχές που σήμερα ισχύουν ανάλογα με την κατανάλωσή τους. Να τους δίνεται, δηλαδή, η δυνατότητα στις παροχές Νο2 (πέραν των 100 κυβικών) και Νο3 να διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν αντίστοιχα τις κλίμακες κατανάλωσης με την ίδια τιμή, αλλάζοντας τα κυβικά της ελάχιστης χρέωσης, μέτρο που θα βοηθήσει πάρα πολύ λόγου χάρη αγροτικές οικογένειες που χρησιμοποιούν εξ ανάγκης πολύ νερό ύδρευσης για εργασίες που έχουν να κάνουν με τα αγροτικά τους προϊόντα.
Με τα κοινωνικά, λοιπόν, τιμολόγια, που θεσπίζονται από Δήμο και ΔΕΥΑ, αναμένεται να ωφεληθούν αρκετοί πολίτες της περιοχής, ενώ και με τις άλλες παρεμβάσεις θα ανακουφιστεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός πάρα πολλών δημοτών. Όλες έρχονται ίσως στη δυσκολότερη στιγμή της οικονομικής κρίσης που όλοι βιώνουν και φιλοδοξούν να δώσουν μια ανάσα στους Αγιώτες εκείνους που θα μπορέσουν να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους που πηγάζουν απ’ αυτές.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass