ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ-ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κανείς φτωχός χωρίς ρεύμα στις γιορτές

* Με τη συνδρομή της ΔΕΗ και της Αντιπεριφέρειας

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2013 1:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:27
  
Πρόσκληση προς τις ευπαθείς Ομάδες που δεν πλήρωσαν τη ΔΕΗ και έχουν κομμένο το ρεύμα και σε συμπολίτες μας που εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της επιχείρησης να απευθυνθούν στις κοινωνικές δομές του Δήμου (Διεύθυνση Πρόνοιας) ή στις ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης προκειμένου να εξεταστεί η περίπτωση επανασύνδεσης τους απηύθυναν, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν, χθες το μεσημέρι, στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης και εκπρόσωποι της τοπικής μας εκκλησίας.
Βεβαίως η πρόσκληση αφορά και όσους γνωρίζουν τέτοιες περιπτώσεις, οι οποίες για πολλούς και διάφορους λόγους παραμένουν στο σκοτάδι ή δεν εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος κ. Τζανακούλης αναφέρθηκε αρχικά σε όσα συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, με τη συμμετοχή των επικεφαλής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της ΔΕΗ και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και τόνισε πως σε τοπικό επίπεδο θα υπάρξει συνεργασία των κοινωνικών δομών του Δήμου, της Αντιπεριφέρειας Λάρισας, της ΔΕΗ και της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, οι οποίες θα συγκροτήσουν μια 4μελή επιτροπή, η οποία θα εγκρίνει ή όχι την επανασύνδεση του ρεύματος. Αρχικά ο Δήμος θα ετοιμάσει τη λίστα με όσους ανθρώπους είχαν ενταχθεί την 1η Νοεμβρίου στις κοινωνικές και προνοιακές δομές του Δήμου και τους έχει κοπεί το ρεύμα. Ανάλογες λίστες θα καταρτίσουν και οι άλλοι Δδήμοι του νομού, όπως και η Εκκλησία. Η 1η Νοεμβρίου ορίστηκε για να αποκλείσει όσους καταναλωτές επιχειρήσουν τυχόν να εκμεταλλευτούν το μέτρο, ενώ οι λίστες θα ανανεώνονται συνεχώς».
Σύμφωνα με τον κ. Τζανακούλη «επειδή η γραφειοκρατία στην περίπτωση ένταξης κάποιου ενδιαφερόμενου στο Κοινωνικό Τιμολόγιο αποτελεί τροχοπέδη και καλά κρατεί, έχουν δοθεί εντολές προς τους υπαλλήλους της Πρόνοιας να προωθήσουν τέτοιες εκκρεμότητες».
Επίσης ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να πληρώσει ανεξόφλητους λογαριασμούς της ΔΕΗ, καθώς αυτό απαγορεύεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο», ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει δηλώσεις άλλων δημάρχων της χώρας (π.χ. της Ζακύνθου) πως «θα προσπαθήσουν να συνεισφέρουν οικονομικά στις ευπαθείς ομάδες, για την επανασύνδεση του ρεύματος».
Ουσιαστικά, επιχειρείται να γίνει μια καταγραφή όλων όσοι είναι «ευάλωτοι καταναλωτές» (μακροχρόνια άνεργοι, μηχανικά υποστηριζόμενοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, υπερήλικοι κ.λπ.), αλλά για κάποιο λόγο δεν «αναγνωρίζονται» από το σύστημα. Ένας λόγος είναι επειδή η οικονομική τους κατάσταση επιδεινώθηκε απότομα τους τελευταίους μήνες και δεν μπορούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο με βάση την περσινή φορολογική τους δήλωση, όπως ορίζουν οι σχετικές προϋποθέσεις. Άλλος λόγος είναι επειδή μένουν στο ενοίκιο και δεν έχουν στο όνομά τους το ρολόι ή επειδή από άγνοια δεν έχουν μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.
Από την πλευρά τους οι ιερείς της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, με προεξάρχοντα τον εφημέριο των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων π. Παύλο Μαρούλη που παρέστησαν στη συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο υποστήριξαν ότι «το πρόβλημα επιβίωσης για πολλές οικογένειες της Λάρισας αρχίζει να γίνεται έντονο. Καθημερινά οι άνθρωποι προσέρχονται στους ιερούς ναούς ζητώντας φαγητό και οικονομική ενίσχυση, ενώ είναι αξιοσημείωτη η αξιοπρέπεια κάποιων, οι οποίοι κρύβουν το πρόβλημά τους, ακόμη και από τους γείτονες».
Γ. Ρούστας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass