...Σε πορεία, για την Ευρώπη

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2013 22:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:23
 

 

 

Της Λένας Κισσάβου

Μαζικά να ψηφίσουν, στις Ευρωεκλογές του Μαίου 2014, ώστε να αλλάξουν τους πολιτικούς συσχετισμούς, για να έχει ελπίδα η Ευρώπη, να κατορθώσει να βρει τον προσανατολισμό της..., κάλεσε χθες και τους Λαρισαίους, ο Ευρωβουλευτής των «Οικολόγων Πράσινων» κ. Νίκος Χρυσόγελος, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που έδωσαν υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του κόμματος, στα γραφεία του, στην πόλη μας.

«Αυτή η εποχή είναι καθοριστική για την Ευρώπη. Καθοριστική θα είναι και η επιλογή των Ελλήνων εκπροσώπων της χώρας μας στο ευρωκοινοβούλιο, ανάλογα με τα πιστεύω τους και τη μάχη που στοχεύουν να δώσουν τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Είναι στο χέρι των Ελλήνων στις ευρωεκλογές, ή θα βοηθήσουν να αλλάξει η Ευρώπη ή αλλιώς θα οδηγηθεί σε διάλυση..», τόνισε ο κ. Χρυσόγελος, αναλύοντας τα όσα συμβαίνουν σήμερα στο κέντρο αποφάσεων, της Ε.Ε.

Χθες, ειδικότερα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, παρουσίασαν τις θέσεις του κόμματός τους, τόσο κατά την συνέντευξη τύπου, αλλά και στη διάρκεια δημόσιου διαλόγου που πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ», με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών,  οι οποίες όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, παραμένουν οι ίδιες με αυτές των Ευρωεκλογών του 2009, αφού καμία από τις προτάσεις τους για ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση, δεν εφαρμόστηκε και τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια και χειρότερα.

Υποστήριξαν ότι η Ευρώπη πρέπει να ξανακερδίσει τη θέση της αξιακά και οικονομικά σε παγκόσμιο επίπεδο και ζήτησαν τη στήριξη του κόσμου, να τους «δώσει» φωνή στο ευρωκοινοβούλιο, ώστε να προσπαθήσουν να σταματήσουν την καταστροφική πολιτική για τη χώρα μας.

ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν, το μέλος της Πολιτικής Κίνησης Λάρισας των «Οικολόγων Πράσινων», κ.  Κώστας Κούτσικος, καθώς και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές κ. Νικ Χρυσόγελος , Ευάγγελος Πησίας και Ελεάννα Ιωαννίδου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσόγελος ενημέρωσε ότι οι πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου επικρίνουν την Τρόϊκα, ενώ με πρωτοβουλία των «Οικολόγων Πράσινων»,  ξεκίνησε η διαδικασία λογοδοσίας της Τρόϊκας, στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2014.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Ελλάδα ακολουθεί καταστροφική πολιτική και με την ευθύνη της Ευρώπης, ενώ απαιτείται να γίνει άμεσα δημιουργική κριτική, και στις δύο πλευρές.

Ο κ. Πησίας, υποστήριξε, ότι :«Η Ε.Ε. έχει τις ευθύνες της για την κατάσταση στη χώρα μας, όπως κι εμείς. Η Ευρώπη πρέπει να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της σχετικά με το μεγάλο σχέδιό της. Με νέα συνοχή , ενδυνάμωση της παραγωγικής της μηχανής να συνεχίσει το δρόμο της όπως έταξε κάποτε ότι θα διανύσει.Θα μπούμε στην προσπάθεια να την στηρίξουμε…».

Ενώ τέλος η κ. Ελεάννα Ιωαννίδου, εξήγησε ότι με τον δημόσιο διάλογο που πραγματοποιούν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές των Οικολόγων Πράσινων με τους πολίτες όλης της χώρας, στοχεύουν να ανοίξουν ένα διάλογο με την κοινωνία , ώστε να αναδειχθούν οι πραγματικές της ανάγκες. Δήλωσε δε πως: « Οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, σκεφτόμαστε παγκόσμια και δρούμε τοπικά. Ετσι θα ενδυναμώσουμε τη δημοκρατία…».

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Στον δημόσιο διάλογο, συμμετείχαν οι ακόλουθοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές των «Οικολόγων Πράσινων» , κ.κ.: Μιχ. Τρεμόπουλος, Νικ. Χρυσόγελος, Ευάγγελος Πησίας, Ελεάννα Ιωαννίδου, Γιάννης Τσιρώνης, Παναγιώτης Γρέζης , Κωνσταντίνα Κοσμίδου και Γιώργος Μπλιώνης. Αυτοί θα είναι μεταξύ των 18 υποψηφίων, στο σύνολο της λίστα του ευρωψηφοδελτίου.

Οι υποψήφιοι απάντησαν σε ερωτήματα πολιτών της Λάρισας, που αφορούσαν : στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και στις χρηματοδοτήσεις, στην ανεργία των νέων στην Ευρώπη, στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, στα μέτρα λιτότητας, στο «πράσινο» σχέδιο για την οικονομία και την απασχόληση, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στην οικονομική και κοινωνική αποκέντρωση, στη λύση του Μακεδονικού, στο περιβάλλον κ.α. 

Να σημειωθεί ότι συνεχίζεται η διαδικασία για την επιλογή των δύο Πράσινων υποψηφίων, που θα ηγηθούν του Κόμματος των Ευρωπαίων Πράσινων στις Ευρωεκλογές του 2014 και ζητείται να επιλέξουν οι πολίτες τους δύο Πράσινους υποψηφίους που θα ηγηθούν, με ηλεκτρονική ψήφο τους στην διεύθυνση

https://www.greenprimary.eu/el-splashPage.html.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass