ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ- ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑμεΑ

Πάνω από χίλιες κλήσεις στο κέντρο της Λάρισας!

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2013 0:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:17
 
Μεγάλη προσπάθεια της Τροχαίας Λάρισας, εξελίσσεται το τελευταίο δίμηνο, δηλαδή αμέσως μετά τη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας, για να κρατηθούν «καθαροί» από παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα οι πεζόδρομοι και οι θέσεις στάθμευσης των ΑμεΑ στη Λάρισα. Εντυπωσιάζουν τα ανεπίσημα στοιχεία από τον Οκτώβριο, μέχρι και τα τέλη του Νοεμβρίου, μια και οι κλήσεις ξεπέρασαν τις 1.000 και οι αφαιρέσεις πινακίδων ήταν 423!
Πιο αναλυτικά, τον Οκτώβριο: Κλήσεις 317 σε θέσεις ΑμεΑ, σε πεζόδρομους 374 και συνολικά 278 αφαιρέσεις πινακίδων, για κάθε αιτία. Τον Νοέμβριο (περίπου μέχρι τις 23): Κλήσεις σε θέσεις ΑμεΑ 176 και σε πεζόδρομους 309. Αφαιρέσεις πινακίδων συνολικά 145.
Οι επιπτώσεις, π. χ. για τις θέσεις ΑμεΑ είναι αυστηρές και...ακριβές. Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ κι αν πληρωθεί εντός δεκαημέρου γίνεται 100. Υπάρχει και αφαίρεση 9 βαθμών για τον παραβάτη οδηγό στο «point system». Αυτό που «πονάει» περισσότερο, όπως διαπιστώνεται από τα παράπονα που γίνονται στην Τροχαία, είναι η αφαίρεση των πινακίδων για δέκα ημέρες.
Στους πεζόδρομους το πρόστιμο είναι 40 ευρώ και πάλι ισχύει η αφαίρεση πινακίδων για 10 ημέρες. Η διέλευση από πεζόδρομο κάνει, εκτός των άλλων, πιο δυσβάστακτη την αφαίρεση πινακίδων, που φτάνει τις 20 ημέρες. Ένα άλλο ζήτημα που αντιμετωπίζουν τακτικά οι τροχονόμοι στο κέντρο της Λάρισας, είναι η στάθμευση ΙΧΕ αυτοκινήτων στους πρόχειρους χώρος στάθμευσης που δημιούργησε ο Δήμος Λαρισαίων σε ορισμένους εμπορικούς δρόμους της Λάρισας (π. χ. Κύπρου, Βενιζέλου). Οι χώροι αυτοί είναι αποκλειστικά για σύντομη στάθμευση φορτηγών, που μεταφέρουν εμπορεύματα και δεν επιτρέπεται η στάθμευση ΙΧΕ, όλο το 24ωρο. Για τα ΙΧΕ θεωρείται ότι σταθμεύουν πάνω σε πεζοδρόμιο. Είναι όμως κι άλλες παραβάσεις που προκαλούν την προσοχή των τροχονόμων, όπως στάθμευση σε ράμπες αναπήρων, διπλή σειρά στάθμευσης (το γνωστό πρόβλημα της Μ. Αλεξάνδρου κλπ.)
Σύμφωνα με τον διοικητή Τροχαίας κ. Σεραφείμ Καφετζή, οι δικαιολογίες που προβάλλουν συνήθως οι οδηγοί, είναι ότι δεν φαίνονται οι κίτρινες απαγορευτικές γραμμές ή δεν βλέπουν το κάθετο μεταλλικό σήμα (πινακίδα Ρ 71). Η τροχαία ελέγχει και αργά τη νύχτα και σημειώνει παραβάσεις, κάτι που θα συνεχιστεί μόνιμα. Όμως το πρόβλημα, δεν λύνεται με τη συνεχή αστυνόμευση, χρειάζεται η προσοχή του οδηγού, να προσέχει πού σταθμεύει, να ελέγχει τις πινακίδες και τη διαγράμμιση που υπάρχει...
Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass