Στο πλευρό των συλληφθέντων Λαρισαίων σχολικών φυλάκων οι βουλευτές Ηρ. Δώτη και Δημ. Γελαλής

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2013 20:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:17

Στο πλευρό των προσαχθέντων στη ΓΑΔΑ Λαρισαίων σχολικών φυλάκων, βρέθηκαν το πρωί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και Δημήτρης Γελαλής, προκειμένου να τους συμπαρασταθούν για την επίθεση που δέχθηκαν από τα ΜΑΤ. Ακολούθησε η προσαγωγή τους στη ΓΑΔΑ, μαζί με άλλους 7 συναδέλφους τους από άλλες πόλεις της χώρας και στη συνέχεια η απολογία στον εισαγγελέα.

Οπως σημειώνεται από τους βουλευτές «της προσαγωγής, είχε προηγηθεί η απώθηση με χρήση χημικών των σχολικών φυλάκων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για το καθεστώς διαθεσιμότητας που έχουν τεθεί.

Έγινε προσαγωγή 12 εξ αυτών και σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος 9 ατόμων, οι 5 εκ των οποίων είναι από τη Λάρισα. Οι κατηγορίες είναι για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και «αντίσταση» (άρθρα 334 και 167 του Π.Κ.)».

Οι δύο βουλευτές εξέδωσαν για τα γεγονότα την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η κυβέρνηση έδειξε για μία ακόμη φορά το ανάλγητο πρόσωπό της και τον πανικό στον οποίον πλέον βρίσκεται, επιλέγοντας να επιτεθεί με χημικά σε ανθρώπους που διαδήλωναν χωρίς εντάσεις, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά στην εργασία και σε μία αξιοπρεπή ζωή.

Απέδειξε ξανά ότι τρέμει μπροστά στην κοινωνία όταν αυτή συσπειρώνεται και ζητά πίσω τη ζωή της. Απαντά με τρομοκρατία, αυταρχισμό και καταπάτηση ακόμη και αυτού του ίδιου του δημοκρατικού και συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του συνέρχεσθαι!

Ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των σχολικών φυλάκων, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο που τους έθετε σε διαθεσιμότητα μαζί με τους δημοτικούς αστυνομικούς και δεκάδες ειδικότητες εκπαιδευτικών, ενώ έχει καταθέσει και τροπολογία για την άρση της διαθεσιμότητας.

Ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψη και επαναφορά στις θέσεις τους, με παράλληλη αναγνώριση, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, του χρόνου απασχόλησής κατά τα παρελθόντα έτη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass