Η Λάρισα τίμησε την μνήμη του π. Ανάργυρου Σταματόπουλου

Δημοσίευση: 29 Νοε 2013 19:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:11

 

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου έγινε την Πέμπτη το βράδυ η παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου που εξέδωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μ. Ν. Ράπτου για τον μακαριστό π. Ανάργυρο Σταματόπουλο. Ο ιεράρχης συνδεόταν επί σαράντα χρόνια με τη Λάρισα. Αρχικά ως Ιεροκήρυκας, το διάστημα 1956-1966, στη συνέχεια ως πνευματικός οδηγός της Χριστιανικής Εστίας, των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου, της χριστιανικής κατασκήνωσης στο Στόμιο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, το 1994. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος, Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος, Πενταπόλεως κ.κ. Ιγνάτιος, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Κατσαρός κ.ά.

 

Το βιβλίο παρουσίασαν ο π. Κυριακός Τσολάκης, ο δικηγόρος κ. Φεραίος Νάνης, ο πρόεδρος της Χριστιανικής Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αθηνών κ. Ιωάννης Μαρκότσης και η Υπεύθυνος των Κύκλων Νέων  Μητέρων κα. Βασιλική Κλείτση. Την εκδήλωση συντόνισε ο Νίκος Ράπτης, Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου Οι ομιλητές αναφέρθηκαν αντίστοιχα στη συμμετοχή του π. Αναργύρου στον αγώνα του κυπριακού ελληνισμού για Ένωση με την Ελλάδα (1955-1959), στην παρουσία του πατρός Αναργύρου στα εκκλησιαστικά πράγματα της Λάρισας, στην παιδαγωγική του προσφορά κοντά στη νεότητα και τα παιδιά και στην ηγετική του παρουσία στο χριστιανικό έργο της πατρίδας μας.

 

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν με σύντομες παρεμβάσεις τους οι σεβασμιώτατοι μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου, Σταγών και Μετεώρων και Δημητριάδος, καθώς και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Κατσαρός και πολλοί άλλοι συνεργάτες του πατρός Αναργύρου. Εκ μέρους των διοργανωτών της εκδήλωσης χαιρέτισαν η δ. Μαίρη Ν. Ράπτου, υπεύθυνη των Εκπαιδευτηρίων και ο πρόεδρος της Χριστιανικής Εστίας κ. Κωνσταντίνος Παπαδάκης. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από χριστουγεννιάτικα και άλλα χριστιανικά τραγούδια που παρουσίασε η χορωδία του διδακτικού προσωπικού των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου. Η μαθήτρια της Β’ Λυκείου Δέσποινα Καλούση και η εκπαιδευτικός Αναστασία Καλαφάτη απήγγειλαν δύο ποιήματα αφιερωμένα στη μνήμη του π. Αναργύρου, από τα πολλά που δημοσιεύονται στον αφιερωματικό τόμο.

 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρέμβαση του σ. Πενταπόλεως Ιγνατίου Μανδελίδη, που αναφέρθηκε στους στενούς πνευματικούς προσωπικούς και φιλικούς δεσμούς που τον συνδέουν με τον μακαριστό π. Ανάργυρο Σταματόπουλο. Οι δύο ιερείς συμπορεύθηκαν επί δεκαετίες: Από τα φοιτητικά του κιόλας χρόνια, αργότερα στα πρώτα χρόνια της ιεροσύνης τους, στη συνέχεια στην πολυκύμαντη πορεία του χριστιανικού έργου της πατρίδας μας.

 

Το βιβλίο «Πατήρ Ανάργυρος Σταματόπουλος 1916-1994. Όλων πατέρας, για όλους η καρδιά σου» διατίθεται στο Βιβλιοπωλείο της Ζωής (Παπακυριαζή 30, Λάρισα)

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass