4Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Στο επίκεντρο η μεσογειακή δυναμική

Δημοσίευση: 28 Νοε 2013 10:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:09

 

Πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, από τις 21 έως τις 24 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος για την Πρόοδο του Ανθρώπου (FPH), η 4η κύρια συνάντηση της Συνέλευσης των πολιτών της Μεσογείου, η οποία αποτελεί μία σημαντικότατη πρωτοβουλία για την ανάδειξη μιας νέας πολιτότητας στη Μεσόγειο, με στόχο την προώθηση, μελλοντικά, μιας νέας μεσογειακής δυναμικής η οποία θα στηρίζεται στις πανανθρώπινες αξίες της προόδου.

Το θέμα τη συνάντησης ήταν «Μεσογειακοί διάλογοι: Πολιτότητα και Συγκρούσεις» και στο πλαίσιο της πραγματοποιήθηκαν  τέσσερα θεματικά εργαστήρια «Agora», από τα οποία, τα τρία αφορούσαν διαδοχικά και σε ενότητες τα κράτη της Βόρειας, Ανατολικής και Νότιας Μεσογείου και το τέταρτο, το ειδικό θέμα «Πολιτική – θρησκεία και πολιτότητα».

Στις ολομέλειες και στα εργαστήρια συμμετείχαν διακεκριμένες προσωπικότητες παγκοσμίου κύρους από τον ακαδημαϊκό χώρο, πολιτικοί (Ευρωβουλευτές πρώην Υπουργοί), εκπρόσωποι Ευρωμεσογειακών φορέων και διεθνών οργανισμών και μέλη της κοινωνίας των πολιτών από όλες τις χώρες της Μεσογείου.

Από την Ελληνική πλευρά, συμμετείχε η Ελληνίδα Κατερίνα Στενού ως εκπρόσωπος της UNESCO και η υπόλοιπη εκπροσώπηση ήταν κυρίως Θεσσαλική και αποτελούνταν από τον Νίκο Πουτσιάκα, που συμμετείχε ως μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής και του κύκλου Θεσσαλίας, τη Ρίτα Σπανούλη, ως μέλος του κύκλου Θεσσαλίας, καθώς και τους Νικολό Βογιαζίδη και Γιολάντα Ζιάκα, με την ίδια ιδιότητα.

Η Ελληνική παρουσία ήταν ιδιαίτερα ενεργή με πολλές και καίριες παρεμβάσεις, συνεισφέροντας ιδιαίτερα στην ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου. Κατά το κλείσιμο των εργασιών, ανακοινώθηκαν τα συμπεράσματα των 4 εργαστηρίων διαλόγου και εκδόθηκε ειδικό ψήφισμα για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα.

Οι εργασίες της συνάντησης έληξαν με ανάγνωση του ποιήματος του Κ.Π Καβάφη, Εν μεγάλη Ελληνική αποικία 200 π.Χ, με την επισήμανση ότι, τα μηνύματά του αναδεικνύονται σήμερα  εξαιρετικά επίκαιρα, τόσο για τον Ελληνικό όσο και για το σύνολο του Μεσογειακού χώρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass