ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Συνταξιούχοι: «Μας κατάντησαν επαίτες…»

Δημοσίευση: 02 Απρ 2015 12:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:39

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά της υποβάθμισης της ζωής τους, που, όπως επισήμαναν χαρακτηριστικά, έχει μετατραπεί σε «επαιτεία», κατέβηκαν χθες οι συνταξιούχοι του Νομού Λάρισας ζητώντας την αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους και την άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας όπου και τους μίλησε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ κ. Βαγγέλης Κακαγιάννης.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Αθ. Κουματζέλης και ο πρόεδρος των Συνταξιούχων Δημοσίου κ. Αθ. Γούσιος.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος ο κ. Κακαγιάννης ζήτησε από τους συγκεντρωμένους διεκδικήσεις και πιέσεις τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Όλοι οι συνταξιούχοι βρισκόμαστε ακόμα μια φορά στους δρόμους του αγώνα διεκδικώντας για εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας το αυτονόητο, να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Απορρίπτουμε τα ψεύτικα διλήμματα, τον φόβο και τις ψεύτικες ελπίδες, προσφιλή τακτική των κυβερνήσεων. Δεν είμαστε επαίτες και δεν δεχόμαστε να ζήσουμε με τα ψίχουλα που τάζουν στον λαό. Προσπαθούν να χειραγωγήσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα και να μετατρέψουν τον λαό σε χειροκροτητή της κυβέρνησης, να το πείσουν ότι πρέπει να συνεχίσει τις θυσίες του, να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα. Καμία στήριξη σε κυβέρνηση που θα συνεχίζει στον ίδιο δρόμο των δεσμεύσεων στην Ε.Ε. και της κερδοφορίας των μονοπωλίων, που θα βαφτίζει "εθνική" υπόθεση τις ανάγκες του κεφαλαίου, την εξυπηρέτηση αυτού του δρόμου που δεν είναι όμως προς το συμφέρον του λαού. Όσοι είχαν ελπίδες για κάτι καλύτερο δεν πρέπει να απογοητευτούν, αλλά να αντιδράσουν. Πολύ περισσότερο δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν τον στόχο της πραγματικής κατάργησης των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και της ανάκτησης των απωλειών. (...) Χρειάζεται, να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το λαϊκό κίνημα, η γραμμή της αντεπίθεσης και της ρήξης σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, με την ΕΕ και την πολιτική που στηρίζει αυτόν το δρόμο με την ενσωμάτωση και την παθητική αναμονή, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης για τον λαό. Να δώσουμε από κοινού τη μάχη, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και λαϊκό κίνημα ώστε αποφασιστικά να αποκρουστούν να ψευδεπίγραφα συνθήματα της εθνικής ομοψυχίας και περηφάνιας. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Κριτήριο για εμάς είναι η κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι η κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, ο λαός, δεν έχουν κανένα συμφέρον να στηρίξουν τις κυβερνητικές πολιτικές για νέα "μνημόνια". Για να καταλήξει: Χωρίς διεκδικητική πίεση, δεν υπάρχει προοπτική, δεν υπάρχει ελπίδα».

Αμέσως μετά οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην οδό Ρούσβελτ, αλλά και προς τα γραφεία όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass