ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ 46ΧΡΟΝΟΣ ΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ ΣΕ ΤΡΙΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΝΤΑΛΙΚΑΣ, ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΚΑΙ Ι.Χ.

Φονική καραμπόλα τη νύχτα στα Τέμπη

Βαριά η 7χρονη κόρη του και ελαφρύτερα τραυματίες οι δυο άλλοι οδηγοί και άλλα 11 άτομα

Δημοσίευση: 26 Νοε 2013 3:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:06
  
Τραγικές σκηνές και εικόνες που ξύπνησαν άσχημες μνήμες φονικού τροχαίου με τους 21 μαθητές του λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας, εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ στα Τέμπη σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε κοντά στο ύψος των παλαιών διοδίων. Από τριπλή σύγκρουση οχημάτων νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός του επιβατικού αυτοκινήτου Μιχάλης Ζιώγας, 46 ετών βιοπαλαιστής, κάτοικος Ραψάνης ενώ, βαριά τραυματίστηκαν η 6χρονη κορούλα του η οποία επέβαινε μαζί με την αδελφή της και τη μητέρα της στο μοιραίο ι.χ.
Συγκεκριμένα το θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, όταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός του ιχ. που κινούνταν με κατεύθυνση από τη Λάρισα προς Θεσσαλονίκη, επιχείρησε να προσπεράσει προπορευόμενο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης με 18 επιβάτες. Στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας κινούνταν νταλίκα μεταφορικής εταιρίας με βουλγάρικες πινακίδες . Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το ι.χ. «καρφώθηκε» με δύναμη πάνω της και λίγα δευτερόλεπτα μετά πάνω στα δύο οχήματα έπεσε και το λεωφορείο . Η σύγκρουση του επιβατικού αυτοκινήτου με την νταλίκα ήταν σφοδρότατη και είχε ως αποτέλεσμα το ΙΧ να μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών ενώ μεγάλες ζημίες υπέστησαν και τα δύο άλλα οχήματα.
Από την τριπλή σύγκρουση νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός του ι.χ. ενώ τραυματίστηκαν βαρειά- πλην της 6χρονης μικρής- μία γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο 46χρονος Βούλγαρος οδηγός της νταλίκας, (ονόματι Χρίστο) ο οδηγός του λεωφορείου και τουλάχιστον 10 ακόμη άτομα που επέβαιναν στα τρία οχήματα.
Την ώρα του τροχαίου δυστυχήματος επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες.
ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν, κινητοποιήθηκε ταχύτατα ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός διάσωσης, καθώς δεν ήταν γνωστός ο αριθμός θυμάτων και τραυματιών. «Επιστρατεύθηκαν» όλα τα 11 διαθέσιμα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Λάρισας, τα οποία ενισχύθηκαν με 2 ασθενοφόρα από Βόλο, 2 από Τρίκαλα, 2 από Καρδίτσα και 1 από το Λιτόχωρο, συνολικά δηλαδή 18 ασθενοφόρα, επί τόπου έσπευσαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 άνδρες για τον απεγκλωβισμό επιβατών, καθώς και μεγάλη δύναμη της Τροχαίας για την υποστήριξη των σωστικών συνεργείων και την σταδιακή, διευθέτηση της κυκλοφορίας.
Παράλληλα, σήμανε συναγερμός στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ενώ, με εντολή της διοίκησης, άνοιξε και το Γενικό σε περίπτωση που χρειαζόταν να μεταφερθούν εκεί τραυματίες. Στο πανεπιστημιακό μεταφέρθηκαν τελικά 10 συνολικά τραυματίες και στο Γενικό 4 εκ των οποίων η μια γυναίκα ήταν βαριά.
Βαρειά τραυματισμένος –χωρίς πάντως να κινδυνεύει η ζωή του -είναι και ο Βούλγαρος οδηγός της νταλίκας που γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα μπήκε στο χειρουργείο του Πανεπιστημιακού. Στο ΠΠΓΝΛ νοσηλεύονται, εκτός κινδύνου η 17χρονη, δεύτερη κόρη του νεκρού Ραψανιώτη οδηγού του ΙΧ και η 43χρονη σύζυγός του. Στο νοσοκομείο, έσπευσε και ειδικός ψυχολόγος για υποστήριξη διασωθέντων, τραυματιών και συγγενών.
Στο σημείο έφτασαν λίγη ώρα μετά το τραγικό συμβάν ο αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας Θεσσαλίας Βασ. Χαλάτσης, η γ.γ. Περιφέρειας Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Π. Γερακούδη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο –πρώην διοικητής Τροχαίας-περιφερειακός σύμβουλος Χρ. Καλομπάτσιος
Μέχρι τη μια περίπου μετά τα μεσάνυχτα, ο δρόμος δεν είχε δοθεί πλήρως στην κυκλοφορία, ενώ Τροχαία προσπαθούσε να ρυθμίσει σταδιακά την ομαλή ροή κίνησης των αυτοκινήτων, που είχαν σχηματίσει ουρές εκατέρωθεν του σημείου.
Τα αίτια της θανατηφόρας καραμπόλας και τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε, ερευνά η Τροχαία.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass