Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ Η ΧΩΡΑ

Σε αναζήτηση του… «τρίτου πόλου»

Ένταση στην εκδήλωση με σχολικούς φύλακες που διαμαρτύρονταν για τις απολύσεις

Δημοσίευση: 16 Νοε 2013 23:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:56
  
Του Δημήτρη Βάλλα
«Η χώρα μας βρίσκεται ακόμα μια φορά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και δεν είναι μόνο τα θέματα που έχουν σχέση με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αυτή την εποχή, το νόμο για τον φόρο ακινήτων και τον προϋπολογισμό που θα συζητηθεί σε έναν μήνα.
Η χώρα πρέπει να απαντήσει σε μεγάλα προβλήματα που έχουν σχέση με την επόμενη ημέρα γιατί το χρονοδιάγραμμα τυπικά της λήξης του μνημονίου είναι τον Απρίλιο και η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει το τι θα κάνει… Υπάρχει η ανάγκη μιας νέας χρηματοδότησης και εκεί τις επιλογές αυτές ο πρωθυπουργός ακόμα δεν τις ξεκαθάρισε…
Άρα οι Ευρωεκλογές και οι τοπικές θα γίνουν σε ένα κλίμα που δεν θα είναι διαφορετικό από αυτό που υπάρχει σήμερα και γι’ αυτό τον λόγο αποκτούν ιδιαίτερη σημασία γιατί θα είναι την παραμονή των αποφάσεων για τη χώρα.
Πιστεύω ότι σ’ αυτή την πορεία προς την έξοδο από την κρίση εκείνο που πρέπει η δημοκρατική παράταξη να εξετάσει είναι η πραγματική της ανασύνταξη. Αυτό σημαίνει ότι στον ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρξει ένας τρίτος πόλος ισχυρός. Η κίνηση που κάνει το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του για τη διαμόρφωση μιας πρότασης για την Κεντροαριστερά με τις υπογραφές των 58 εκλεκτών ανθρώπων είναι μια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Εγώ πιστεύω ότι είναι απαραίτητη και η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ και γενικότερα του χώρου χωρίς διάλυση των κομμάτων, μια συνεργασία, μια συμπαράταξη δυνάμεων που θα μπορούσε και εκλογικά να εκφραστεί στις επόμενες ευρωεκλογές, χωρίς το ΠΑΣΟΚ να απαλλοτριώσει την αυτονομία του και την ύπαρξή του».
Τα παραπάνω δήλωσε χθες στην «Ε», ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Σκανδαλίδης που χθες βρέθηκε στη Λάρισα για να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση για τον ρόλο της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.
Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε ακόμα και στο ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι η δυναμική είναι ακόμα μεγάλη, έστω και εάν αυτό δεν φαίνεται…
Δηλαδή, σε ερώτηση για το εάν ή όχι ακόμα το ΠΑΣΟΚ αντέχει και δεν έχει «απαλλοτριωθεί», ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης ήταν σαφής:
“Εσείς, μας απάντησε, θα εκπλαγείτε, γιατί το ΠΑΣΟΚ ακόμα και τώρα είναι αυτό που τελικά καθορίζει τα πράγματα και μάλιστα και καμιά φορά θα έλεγα και με τρόπο αρνητικό, με τη λογική ότι όλοι περιμένουν από ένα κόμμα όπως είναι το ΠΑΣΟΚ που σήμερα έχει πληρώσει μόνο αυτό τα επίχειρα της μεγάλης κρίσης, που παρέλαβε.
Παρ΄όλα αυτά, όλοι ασχολούνται μαζί του, είμαστε κάτι σαν σάκος του μποξ για το πολιτικό σύστημα…
Η δεξαμενή που υπάρχει, όμως για τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ παραμένει πολύ μεγαλύτερη από το εμφανιζόμενο εκλογικό του ποσοστό άρα έχει μια μεγάλη δυνατότητα αναγέννησης.
Το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο είναι υπαρκτό, αλλά έχει ακόμα πολλές δυνατότητες και ο καθένας που ξέρει από πολιτική το αντιλαμβάνεται…
ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
Από νωρίς στην αίθουσα της εκδήλωσης είχαν συγκεντρωθεί Λαρισαίοι σχολικοί φύλακες για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στις απολύσεις και να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική. Για αρκετή ώρα επικράτησε κλίμα έντασης, με εκπροσώπους των σχολικών φυλάκων να δηλώνουν «κι εμείς ΠΑΣΟΚ είμαστε», να παίρνουν τον λόγο για να επικρίνουν τα κυβερνητικά στελέχη και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γιατί «δέχτηκαν τις αξιώσεις της τρόικας και δεν προέβαλαν την αντίστασή τους».
Στους φύλακες απάντησαν τόσο ο Λαρισαίος πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης όσο και ο Κ. Σκανδαλίδης, λέγοντάς τους ότι είχαν να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, ενώ την ίδια ώρα δεν είχαν κανένα σύμμαχο.
Η εκδήλωση άρχισε τελικά με καθυστέρηση μιας και πλέον ώρας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass