ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ «ΦΟΡΕΣΕΙ» ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΤΟΥΣ

Χρώμα Χριστουγέννων στις βιτρίνες της Λάρισας...

Δημοσίευση: 16 Νοε 2013 20:42 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:55
 
 
Της Σοφίας Ορφανιώτη
Φωτ. Νίκος Σιούμκας
Χριστουγεννιάτικα δέντρα με καραβάκια, χιονισμένα σπιτάκια, κάθε είδους πολύχρωμα στολίδια, Άγιο Βασίληδες και γιρλάντες, κοσμούν εδώ και λίγες ημέρες αρκετές από τις βιτρίνες των καταστημάτων της Λάρισας.
Μία μικρή βόλτα στην πόλη είναι αρκετή για να μας βάλει στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων και να μας «πλημμυρίσει» μια διάθεση αισιοδοξίας.
Σε πολλούς δρόμους του κέντρου όλα δείχνουν διαφορετικά, πιο χαρούμενα.
Τα μουντά χρώματα των βιτρινών έχουν δώσει τη θέση τους στα χρωματιστά λαμπιόνια, φωτίζοντας όχι απλά τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων, αλλά και τις ψυχές μας με ένα ολιγόλεπτο κοίταγμα.
Μπορεί οι ηλιόλουστες μέρες των προηγούμενων εβδομάδων, να μην μας έβαζαν στη λογική ότι σε σαράντα περίπου ημέρες γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, αλλά το έθιμο- έτσι θα το λέγαμε- με τον πρόωρο στολισμό των βιτρινών, δείχνει να κρατεί καλά και στη Λάρισα και περισσότερο φέτος από κάθε άλλη χρονιά, φαίνεται να το έχουμε πιο πολλή ανάγκη, υπό τη σκέπη φυσικά της οικονομικής κρίσης.
Αυτά τα Χριστούγεννα τα χρώματα που μονοπωλούν τον εορταστικό διάκοσμο είναι πέρα από τα κλασικά, οι έντονες και οι παστέλ αποχρώσεις.
Φέτος όπως λέει χαρακτηριστικά και η υπεύθυνη καταστήματος οικιακών ειδών στην οδό Παναγούλη η κ. Κατερίνα Ντρέκα, «κυκλοφορούν στολίδια ζαχαρωτά, καραμέλες, κουτάκια, που είναι αρκούντος ελκυστικά όχι μόνο για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους καταναλωτές».
Στην ιδιαιτέρως προσεγμένη βιτρίνα του συγκεκριμένου καταστήματος «ξεπροβάλλει» στολισμένο ένα δέντρο γυρισμένο ανάποδα, με τη λογική να μην πιάνει πολύ χώρο στο σπίτι.
Είναι στολισμένο με τα κλασικά στολίδια και χρώματα προσελκύοντας τα βλέμματα εκατοντάδων περαστικών σε ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.
«Μια όμορφα στολισμένη βιτρίνα, σίγουρα αλλάζει την ψυχολογία όλων μας σε τούτη τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Μία αγορά λίγων στολιδιών αλλάζει τη διάθεση του καταναλωτή, κάνοντάς τον να ονειρεύεται τις γιορτές», θα συμπληρώσει με χαμόγελο η κ. Ντρέκα.
Αναμφίβολα τα καταστήματα που έχουν ντυθεί ήδη εορταστικά μεταφέρουν σε όλους ένα σαφές μήνυμα αισιοδοξίας. Φτιάχνουν τη διάθεση των καταναλωτών σε όποια ηλικία και αν είναι.
Κάποια άλλα καταστήματα που έβαλαν τα γιορτινά τους από νωρίς, στολίζοντας τις βιτρίνες τους με πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι και στην οδό Κούμα.
Σε ένα από αυτά, η ιδιοκτήτρια κ. Έλενα Μπουρουνίκου τονίζει στην «Ε» ότι «οι πρώιμα ημερολογιακά στολισμένες βιτρίνες είναι πια ένα έθιμο που συνηθίζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Μία ελκυστική βιτρίνα δεν ομορφαίνει απλά το χώρο του κάθε καταστήματος, αλλά και την ίδια την πόλη». Ενώ δεν παραλείπει να δώσει τη δική της πρόταση για το στολισμό του φετινού χριστουγεννιάτικου δέντρου, με τα κλασικά στολίδια, το πράσινο χρώμα στο δέντρο, τα στεφάνια με τις κόκκινες κορδέλες στις πόρτες των σπιτιών και φυσικά τα γκι που είναι αιώνιο σύμβολο αγάπης και ευτυχίας για κάθε σπιτικό.
Βεβαίως στο κλίμα των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων κάθε χρόνο μας βάζουν τα εποχικά καταστήματα, που είναι φορτωμένα με κάθε λογής στολίδια, ενώ χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι η μουσική που παίζει τραγούδια στη διαπασών.
Και αν δεν μπορείτε λόγω οικονομικής στενότητας να επισκεφτείτε κάποια ευρωπαϊκή πόλη, για να ζήσετε πιο ρομαντικά τις άγιες μέρες των γιορτών που πλησιάζουν, αν δεν μπορείτε να απολαύσετε τη χριστουγεννιάτικη μαγεία στην γκαλερί «Λαφαγιέτ» του Παρισιού, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πόλης, που έχει και τα πρωτεία στον χριστουγεννιάτικο στολισμό των βιτρινών, χαρείτε τις γιορτές σας στη Λάρισα και σκεφτείτε ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα τα καλύτερα των τελευταίων ετών...
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass