ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Πήρε «ψήφο εμπιστοσύνης» ο Νίκος Μαλάκος

Δημοσίευση: 15 Νοε 2013 1:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:54
 ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Υπερψηφίστηκε προχθές από το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου το πρόγραμμα έργων και το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2014, ο οικονομικός προϋπολογισμός ύψους 11.815.000 ευρώ και το ετήσιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Δράσης με πλειοψηφία 16 υπέρ και 4 κατά. Πρόκειται για έναν ρεαλιστικό, πραγματικό και ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ο οποίος αντικατοπτρίζει την οικονομική πραγματικότητα του Δήμου και της πολιτείας, τη μεγάλη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και χρεών προς τους τρίτους πιστωτές (ήδη ξεχρεώνονται και τα χρέη του 2012), αλλά και τις αέναες ενέργειες για υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, μέσω χρηματοδοτικών προδιαγραφών, όπως το ΕΣΠΑ και το LEADER.
Όπως μάλιστα δήλωσε και ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος ο φετινός προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014, παρ’ όλες τις υψηλές περικοπές (η ΣΑΤΑ περικόπτεται για το έτος 2014 κατά 52% ήτοι 217.000 ευρώ για ολόκληρο τον Δήμο), είναι ισοσκελισμένος, έχει πραγματικές πιστώσεις από εξασφαλισμένες πηγές και πάνω απ’ όλα αντιμετωπίζει την καθημερινότητα κατάματα, με υπεράνθρωπες προσπάθειες και με τραγική έλλειψη προσωπικού.
Η συντριπτική του υπερψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει ρεαλιστικά τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών μας.
ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Δήλωση στο σώμα με την οποία καταψήφισε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2014 έκανε ο τέως δήμαρχος Τυρνάβου κ. Θανάσης Νασίκας και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σημειώνοντας ότι τόσο ο προϋπολογισμός όσο και το τεχνικό πρόγραμμα δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σημερινού Δήμου Τυρνάβου.
Κατά του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος που κατέθεσε η δημοτική αρχή τάχθηκε η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υποστηρίζοντας ότι:
Δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των δημοτών του Δήμου Τυρνάβου γιατί ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σκοπό έχουν την πλήρη αποδυνάμωση των υπηρεσιών του Δήμου με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίησή τους.
Με αυτή την πολιτική η σημερινή δημοτική αρχή Τυρνάβου αντί να διεκδικεί την ενδυνάμωση του Δήμου με μόνιμο εργατικό δυναμικό συμβιβάζεται με τις οδηγίες της κεντρικής εξουσίας.
Ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Στέλιος Χατζηκράχτης καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα τόνισε ότι: «Ο προϋπολογισμός του Δήμου Τυρναβου είναι μία μικρογραφία του κρατικού προϋπολογισμού, της λιτότητας, της εξυπηρέτησης των δανειστών. Οι κοινωνικές δομές του Δήμου Τυρνάβου και οι παρεμβάσεις του στην καθημερινή ζωή των συμπολιτών μας περιορίζονται στα άκρως απαραίτητα. Για να αλλάξει η πολιτική αυτή χρειάζονται πανελλαδικά δημοτικές αρχές που να αγωνίζονται ενάντια στις πολιτικές αυτές μαζί με τους δημότες. Προς αυτή την κατεύθυνση οι αγωνιστικές δυνάμεις κάθε τόπου πρέπει να παλέψουν για να δει ο λαός καλύτερες μέρες.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass