ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Νυχτερινή διαδήλωση για την ΕΡΤ

* Διαμαρτυρία για την εισβολή των ΜΑΤ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2013 1:56 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:45
Του Δημήτρη Βάλλα
Σε νυχτερινή διαδήλωση και πορεία, με αφορμή την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αθήνα που τελούσε υπό κατάληψη από τον Ιούνιο προχώρησαν χθες στους δρόμους της Λάρισας εργαζόμενοι και εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε γύρω στις 6:30 το απόγευμα, έξω από την κεντρική πύλη της 1ης Στρατιάς, στις εγκαταστάσεις της οποίας στεγάζεται και το ραδιόφωνο της ΕΡΑ και μετά από μια περίπου ώρα εξελίχθηκε σε πορεία.
Με πανό και συνθήματα οι διαδηλωτές μέσω των οδών Ηπείρου και Παπαναστασίου έφθασαν στην Κεντρική πλατεία διαδηλώνοντας κατά του κλεισίματος του κρατικού φορέα, αλλά και κατά του «αυταρχισμού της κυβέρνησης».
Στη διαδήλωση αισθητή ήταν η παρουσία εκπροσώπων της ΕΛΜΕ, αλλα και του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ, του Σχεδίου Β και Ανεξαρτήτων Παρεμβάσεων.
Για την εισβολή πολλές και ποικίλες ήταν οι αντιδράσεις από εκπροσώπους φορέων και κόμματα.
Αναλυτικά:
Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας μεταξύ άλλων επισημαίνει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, καταδικάζει τη νυχτερινή εισβολή των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, με πρόφαση την εκκένωσή του κτιρίου.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, δυνάμεις καταστολής εισέρχονται σε δημοσιογραφικούς χώρους, με στόχο τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης των δημοσιογράφων.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις και να αποσφραγίσει το κτίριο, αποφασίζοντας επιτέλους την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους, όταν μάλιστα το θέμα εκκρεμεί ενώπιον της δικαιοσύνης και δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά η Βουλή...».
ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Ακόμα την εισβολή καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Παρεμβάσεις Εκπαιδευτικών και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημ. Γελαλής ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει:
«Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφού επί χρόνια με τις κομματικές παρεμβάσεις και τους ακριβοπληρωμένους διορισμένους συμβούλους απαξίωσαν τη Δημόσια Τηλεόραση, έρχονται σήμερα να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στους εργαζόμενους της, με την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.
Μετά το πραξικοπηματικό «μαύρο» στα κανάλια και τους σταθμούς της Δημόσιας Τηλεόρασης σήμερα η δικομματική κυβέρνηση με την εισβολή, σφράγισε την ελεύθερη φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ενώ δύο χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν απολυθεί η κυβέρνηση με τροπολογία άνοιξε το δρόμο για προσλήψεις στην ΝΕΡΙΤ ΑΕ με εσφαλμένη και αδιαφανή μοριοδότηση. Με τη ίδια τροπολογία ο ειδικός διαχειριστής για την εκκαθάριση της ΕΡΤ μπορεί να προσλάβει τρεις γραμματείς για το γραφείο του!
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ˝μπήκε λουκέτο˝ στη δημόσια τηλεόραση κατά παράβαση του νομικού πλαισίου, ουδέποτε ήλθε για ψήφιση στη Βουλή, ενώ η ΝΕΡΙΤ λειτουργούσε για μήνες χωρίς οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει την ενημέρωση απόλυτα ελεγχόμενη από την ίδια και τους διαπλεκόμενους καναλάρχες, στους οποίους πριν λίγες ημέρες παραχωρήθηκαν χαριστικά και οι ψηφιακές συχνότητες. Έτσι πιστεύουν ότι κάνοντας καθημερινά το άσπρο μαύρο θα παραπλανήσουν τους πολίτες.
Ο ελληνικός λαός όμως έχει καταλάβει πολύ καλά, ότι με τα επικοινωνιακά κατευθυνόμενα παιχνίδια δεν αλλάζουν οι αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση».
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass