Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απόψε στην ΕΡΑ Λάρισας

Δημοσίευση: 07 Νοε 2013 15:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:45

Κάλεσμα συμμετοχής στην αποψινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας απευθύνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Θεσσαλίας, μετά και την επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ σήμερα τα ξημερώματα στο κτίριο της ΕΤΡΥ στην Αγία Παρασκευή. Η συγκέντρωση συμπαράστασης θα γίνει στις 6 σήμερα το απόγευμα έξω από το κτίριο της ΕΡΑ Λάρισας, στην είσοδο της 1ης Στρατιάς.

Με αφορμή την εξέλιξη

Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Γελαλής σε δήλωσή του σημειώνει πως «τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφού επί χρόνια με τις κομματικές παρεμβάσεις και τους ακριβοπληρωμένους διορισμένους συμβούλους απαξίωσαν τη Δημόσια Τηλεόραση, έρχονται σήμερα να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στους εργαζόμενους της, με την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

Μετά το πραξικοπηματικό ˝μαύρο˝ στα κανάλια και τους σταθμούς της Δημόσιας Τηλεόρασης σήμερα η δικομματική κυβέρνηση με την εισβολή, σφράγισε την ελεύθερη φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ενώ Δύο χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν απολυθεί  η κυβέρνηση με τροπολογία άνοιξε το δρόμο για προσλήψεις στην ΝΕΡΙΤ  ΑΕ με εσφαλμένη και αδιαφανή μοριοδότηση. Με τη ίδια τροπολογία ο ειδικός διαχειριστής για την εκκαθάριση της ΕΡΤ μπορεί να προσλάβει τρείς γραμματείς για το γραφείο του!

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ˝μπήκε λουκέτο˝ στη δημόσια τηλεόραση κατά παράβαση του νομικού πλαισίου, ουδέποτε ήλθε για ψήφιση στη βουλή ενώ η ΝΕΡΙΤ λειτουργούσε για μήνες χωρίς οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει την ενημέρωση απόλυτα ελεγχόμενη από την ίδια και  τους διαπλεκόμενους καναλάρχες, στους οποίους πριν λίγες ημέρες παραχωρήθηκαν χαριστικά και οι ψηφιακές συχνότητες. Έτσι πιστεύουν ότι κάνοντας καθημερινά το άσπρο μαύρο θα παραπλανήσουν τους πολίτες.

Ο ελληνικός λαός όμως έχει καταλάβει πολύ καλά, ότι με τα επικοινωνιακά κατευθυνόμενα παιχνίδια δεν αλλάζουν οι  αντιλαικές μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Τα νέα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές είναι μπροστά μας και η κυβέρνηση, παρά τις λεκτικές διατυπώσεις, είναι αδύναμη να διαπραγματευθεί και να προστατέψει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.  Ο ίδιος ο λαός μας θα σταθεί απέναντι στην κατάλυση της νομιμότητας, στην υπονόμευση της δημοκρατίας και θα υπερασπισθεί την αξιοπρέπεια και τις ελευθερίες του».

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι της νύχτας, τα ΜΑΤ της άθλιας συγκυβέρνησης μπήκαν απόψε  στις 4.20’ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, βυθίζοντάς την για δεύτερη φορά στο μαύρο.

 Πρωτοφανή ανακλαστικά έδειξε ο κόσμος, ουσιαστικός ιδιοκτήτης της, που κατά εκατοντάδες έτρεξε -αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ- να περιφρουρήσει τη δημόσια περιουσία.

 Αφού προετοίμασαν μεθοδικά το κλίμα με απειλές, ‘τροχειοδεικτικά’ δημοσιεύματα και μπαρούφες για αστοιχείωτους περί δήθεν επικίνδυνης ακτινοβολίας, χτύπησαν σήμερα τη φωνή που ενημερώνοντας αδιάλειπτα επί πέντε μήνες, έδειχνε ταυτόχρονα στην πράξη τον άλλο δρόμο. Το δρόμο της αξιοπρέπειας, της συλλογικότητας και του αγώνα.

  Η χουντική ‘έφοδος στο Ραδιομέγαρο’, παραμονές Πολυτεχνείου, ανήμερα 7 του Νοέμβρη..., έρχεται μια μόλις μέρα μετά την ψήφιση της σκανδαλώδους διάταξης που χαρίζει στους καναλάρχες τις άδειες ψηφιακής εκπομπής. Η ‘άρση του εμπάργκο’ της ΔΗΜΑΡ στη ΔΤ ακριβώς την παραμονή, έδινε κι αυτή με τον τρόπο της ένα πράσινο φως. Η κυβέρνηση Σαμαρά δίνει τα διαπιστευτήρια της στους τοποτηρητές της τρόικας.

Οι τελευταίες στιγμές στα ηχητικά ντοκουμέντα, θυμίζουν συγκλονιστικές στιγμές του παρελθόντος. Οι δυνάμεις καταστολής του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού προσπαθούν με τα χημικά να κρατήσουν τον κόσμο μακριά. Δεν πρόκειται όμως να τα καταφέρουν. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων στην ΕΡΤ, στον αγώνα για ελεύθερη ενημέρωση, ενάντια στις απολύσεις, για το Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία της εποχής μας. Τώρα είναι η ώρα για ολόκληρο το εργατικό και λαϊκό κίνημα και την μαχόμενη Αριστερά να αντεπιτεθεί ενωτικά και αποφασιστικά, για την ανατροπή της κανιβαλικής και υπεραντιδραστικής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και κάθε κυβέρνησης που εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική».

 Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «η κυβέρνηση στις 4.15 το ξημέρωμα της Πέμπτης 7/11, εισέβαλε με τα ΜΑΤ στην αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ που οι απολυμένοι λειτουργούσαν εδώ και 5 μήνες. Δέκα μέρες πριν την ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου, με τον ίδιο τρόπο που η χούντα εισέβαλε στο Πολυτεχνείο, η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ διέταξε τις δυνάμεις καταστολής, τα ΜΑΤ, για να αντιμετωπίσει τον εσωτερικό εχθρό, τους εργαζόμενους, τους ανέργους που αντιστέκονται, αγωνίζονται, παλεύουν.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι «η πυγμή» που δείχνει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι πυγμή τρόμου. Με την τρόικα να σουλατσάρει στα υπουργεία, με τα νέα μέτρα να βρίσκονται προ των θυρών, με την κρίση να βαθαίνει, η κυβέρνηση επιλέγει να επιβάλλει δια του τρόμου, την πολιτική της. Μόνο που γνωρίζει καλά ότι συσσωρεύεται εκρηκτικό υλικό μεγατόνων!

Η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ λειτουργεί σχεδόν 5 μήνες από τους απολυμένους εργαζόμενους που δεν εγκατέλειψαν και δεν υποτάχτηκαν. Απόδειξη ελεύθερης τηλεόρασης/ραδιοφωνίας που έφερε τη φωνή των αγωνιζόμενων στα ΜΜΕ, που έσπασε την ομερτά που τα ιδιωτικά κανάλια έχουν κηρύξει απέναντι σε κάθε εργατικό δικαίωμα, αγώνα, διεκδίκηση. Ελεύθερη τηλεόραση/ραδιοφωνία που άνοιξε τις οθόνες στην κοινωνική καταστροφή των μνημονίων και της αδηφάγας κερδοφορίας, που μίλησε για ότι αποκρύβεται, που ανέδειξε ότι συκοφαντείται από τους καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους.

Με την αυτοδιαχειριζόμενη  ΕΡΤ των εργαζομένων και όχι η κρατική ΕΡΤ των κυβερνήσεων και της λαμογιάς, της διαπλοκής και του ασφυκτικού εναγκαλισμού με την πολιτική και οικονομική εξουσία, είμαστε αλληλέγγυοι.

Τις επόμενες ώρες επίσης, θα βγουν πολλά ψηφίσματα. Θα χυθεί πολύ μελάνι. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, … θα καταγγείλουν την επέμβαση. Ακόμα και οι κυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ, ίσως βγάλουν ανακοινώσεις. Έτσι λειτουργούν πλέον. Καταγγέλλουν την πολιτική, την οποία αμέσως μετά υπηρετούν με ευλάβεια! Τούτη την εποχή το χαρτί και το μελάνι δεν κοστίζει στους κολαούζους της εξουσίας. Ίσως κάνουν και δηλώσεις… στην κρατική τηλεόραση που έφτιαξε η κυβέρνησή τους! …αλλά πέραν τούτου ουδέν!

Την πραγματική συμπαράσταση θα τη δώσει τις επόμενες ώρες, ο λαός, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, που θα βρεθούμε εκεί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εργαζομένων που δεν ξεπουλήθηκαν στο γιουσουρούμ! Θα τη δώσει ο λαός όταν πάρει την υπόθεση στα χέρια του κι επιδιώξει να ανατρέψει αυτή την πολιτική και αυτούς που την εκπροσωπούν!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass