Τιμούν τον Άγιο Νεκτάριο

Δημοσίευση: 05 Νοε 2013 20:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:42

Τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως  του θαυματουργού, εορτάζει η Εκκλησία και τον τιμούν ιεροί ναοί και παρεκκλήσια με τα εξής προγράμματα:

ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ

Την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού γιορτάζει η Εκκλησία το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και πανηγυρίζει το παρεκκλήσι του αγίου, στο υπόγειο του καμπαναριού του ιερού μητροπολιτικού ναού Αγίου Αχιλλίου Λάρισας.  Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 5.30 μ. μ. θα ψαλθεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και οι Χαιρετισμοί του Αγίου Νεκταρίου. Το Σάββατο το πρωί από τις 7.30- 10 θα τελεσθεί πανηγυρικός όρθρος και θεία λειτουργία και θα διαβαστούν τα κόλλυβα του αγίου. Το Σάββατο στις 5 μ. μ. θα ψαλθεί μεθέορτος αναστάσιμος εσπερινός και ο παρακλητικός κανόνας του αγίου. Σε όλες τις ιερές ακολουθίες θα υπάρχει τεμάχιο του χαριτόβρυτου ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, για προσκύνηση από τους πιστούς.   

ΟΔΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Πανηγυρίζει το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Νεκταρίου,  το παρεκκλήσι του αγίου, στην οδό Ερέτριας, στη Λάρισα. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις έχουν ως ακολούθως:  Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 5 μ. μ. πανηγυρικός μέγας εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της ιεράς μητρόπολης  αρχιμανδρίτη π. Αχιλλίου Τσούτσουρα. Σάββατο 9 Νοεμβρίου 7.30-10.00 π.μ. όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία, απόγευμα στις 5 ιερά παράκληση και το ύψωμα του αγίου. Το ιερό λείψανο του αγίου θα παραμείνει εντός του παρεκκλησίου από την Παρασκευή έως την Κυριακή, προς ευλογία των πιστών. Αστική συγκοινωνία Νο 4, στάση Καραγάτση και Ψυχάρη.

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ενορία του προφήτη Ηλία Λάρισας πανηγυρίζει τη μνήμη του Αγίου Νεκτάριου, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Την Παρασκευή στις 5.30 μ. μ. θα ψαλθεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός και το πρωί του Σαββάτου θα τελεσθεί θεία λειτουργία.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

Πανηγυρίζει το Σάββατο 9 Νοεμβρίου η γυναικεία Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίου Ειρηναίου Πυργετού, της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου. Στον φερώνυμο ιερό ναό της μονής, θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου Νεκταρίου, που θα διακομίσουν Αγιορείτες πατέρες. Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, το απόγευμα στις 4:30, θα τελεσθεί μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου. Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, το πρωί, θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

ΝΙΚΑΙΑ

Το ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Νίκαιας πανηγυρίζει το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Την Παρασκευή το απόγευμα στις 5.30 θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Το Σάββατο το πρωί από τις 7.30- 10 θα ψαλθεί όρθρος με πανηγυρική θεία λειτουργία, με θείο κήρυγμα και θα γίνει η τελετή του υψώματος.   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass