ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΟΥΖΕΡΙ

«Κλειστόν» στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 04 Νοε 2013 1:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:40
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε», του Κώστα Τσόλα)
Έσφυζε από ζωή χθες Κυριακή το κέντρο του Τυρνάβου, πρώτη από τις επτά Κυριακές του χρόνου όπου επιτρεπόταν να είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, ποιο συγκεκριμένα έσφυζε από ζωή η κεντρική πλατεία και οι γύρω πεζόδρομοι όπου τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή καφενεία, καφετέριες, τσιπουράδικα είχαν το αδιαχώρητο από κόσμο και με τη βοήθεια του, ανοιξιάτικου ουσιαστικά, καιρού. Σε ό,τι αφορά την εμπορική κίνηση όλοι οι έμποροι και επαγγελματίες του Τυρνάβου έκαναν πράξη την απόφαση που πήρε η γενική συνέλευση που έγινε προ ημερών στο «Αστόρια», όπου μετά από πρόσκληση, συμμετείχαν όλοι οι έμποροι και επαγγελματίες του Τυρνάβου, είτε είναι μέλη του εμπορικού συλλόγου είτε όχι.
Χθες, τα τμήματα του κέντρου του Τυρνάβου όπου βρίσκονται τα περισσότερα εμπορικά υπήρχε η καθημερινή κυριακάτικη ηρεμία αφού ούτε καταστήματα υπήρχαν ανοιχτά, ούτε και οι κάτοικοι του Τυρνάβου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής πήγαν για ψώνια, αφού κινήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους εμπόρους και επαγγελματίες και σεβάστηκαν και οι ίδιοι την αργία της Κυριακής.
Όπως είναι γνωστό η χθεσινή Κυριακή 3 Νοεμβρίου ήταν η πρώτη κατά την οποία τα καταστήματα δύνανται να λειτουργήσουν κανονικά, χωρίς αυτό να έχει να κάνει με μεταφορά εργάσιμης ημέρας λόγω εορτών.
Οι εμπορικές επιχειρήσεις είχαν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν προαιρετικά τα καταστήματά τους και οι καταναλωτές να εκμεταλλευτούν την κυριακάτικη αργία για να κάνουν τα ψώνια τους.
Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά, μετά το 1908 που καθιερώθηκε στην Ελλάδα η Κυριακή– αργία, όπου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα μπορούσαν χθες Κυριακή 3 Νοεμβρίου να λειτουργήσουν.
Μιλώντας στην «Ε», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τύρναβου κ. Τάσος Ψύρρας σχολιάζοντας την αντίδραση των συναδέλφων του Τυρναβιτών στο άνοιγμα των καταστημάτων χθες Κυριακή τη θεώρησε θετική ευχαριστώντας καταρχήν όλους τους εμπόρους και επαγγελματίες του Τυρνάβου, μέλη του συλλόγου και μη που εφάρμοσαν την απόφαση της πρόσφατης γενικής συνέλευσης να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους χθες. Ευχαριστεί επίσης τους καταναλωτές που σεβάστηκαν την απόφασή τους αυτή.
Σύμφωνα με τον κ. Ψύρρα χθες όλα τα καταστήματα του Τυρνάβου ήταν 100% κλειστά πλην ενός πολυκαταστήματος, στην άκρη της πόλης.
Τέλος, ο κ. Ψύρρας επανέλαβε την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Τύρναβου ότι τη μόνη Κυριακή που θα είναι τα καταστήματα στον Τύρναβο ανοιχτά θα είναι η τελευταία του χρόνου όπως συμβαίνει χρόνια τώρα, εφαρμόζοντας τον σχετικό νόμο.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass